Sidor

onsdag 13 mars 2013

När vintern är som bäst!

Jag var bara tvungen att ta på Herr Bus alla grejer och ge mig ut i snön med honom! Jag älskar verkligen att rida i snö! Broddarna åkte på, mockachapsen lika så och sen iväg. Jag har inte ridit honom på en månad, så det var spännande att se hur han skulle bete sig.

Han betedde sig perfekt, jag älskar verkligen den hästen! Han är så himla enkel! Trots minimalt med möjligheter att röra sig i hagen och brist på motion var han inte ens spänd i ryggen när jag satt upp på honom.

Vi började lite lugnt i paddocken i skritt och trav. Han var väldigt glad över att få komma ut (precis som sin ryttare) och han var rätt pigg, men ändå reglerbar.

Det snöade rätt ordentligt när vi var i paddocken!

När jag förstod att det inte skulle hända några "större" grejer gav vi oss ut på en gräsåker istället, där han kunde sträcka ut lite mer. Först trav upp och ner och sedan GALOPP! Finns det något härligare än att galoppera i snö??? Tror inte det! Och så har han ju en så fantastiskt rund, fin och lugn galopp så man vill aldrig sakta av. Det ville inte han heller... Som tur är så har han ju ingen kondition, men han ger sig ändå inte, utan vill hela tiden springa på.

Det kom inte så mycket som ett endaste bocksprång där ute på åkern, utan han skötte sig helt perfekt även där! Underbara häst!

Så nu känner jag mig rastad och nöjd med att min häst är rastad och lite gladare! Det ser ut som om kylan håller i sig över helgen och in i nästa vecka, så det kan nog bli några härliga turer till i snön...
Snötäckt gräsåker, bara till att galoppera på :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar