Sidor

onsdag 20 mars 2013

Häst-jakt!

Jag var nog lite trött i morse. Det är mycket på gång på jobbet just nu, samtidigt som det snurrar väldigt mycket tankar kring mitt förestående cykelköp. Hybrid eller CX?

I alla fall så stod jag i badrummet i godan ro och gjorde i ordning mig inför jobbet när jag hörde ett konstigt ljud. Jag tittade ut genom fönstret och såg mina hästar komma farandes rakt in i trädgården!

Jag for ner för trapporna, hoppade i gummistövlarna (ombytt till jobbarkläder), på med jackan och ut. Min första tanke var att hästarna skulle få stå inne idag eftersom det troligtvis inte skulle gå att laga stängslet. När jag kom ut hade de sprungit ner till vår gamla brunn, jag närmade mig dem, men de var inte intresserade av att bli infångade. Och vart var ponnyn???

Hästarna sprang bakom uthusen och sedan in på gårdsplanen och ner till grannen. Då såg jag ponnyn, hon stod i godan ro i en annan hage som hon gick i  i höstas. Lugnt, tänkte jag och gick in och hämtade en hink med mat och ett grimskaft.

Jag skakade med maten i hinken för att försöka locka in mina hästar, men då kom såklart den matglada ponnyn springandes istället. Jag baxade in henne i hennes box och gav mig ut för att leta efter de andra två igen.

Det var ruskigt kallt ute (lika kallt som igår kväll), jag var stressad för att jag skulle iväg till jobbet och till råga på allt så hände det som alltid händer när man har tunna sockor i  ett par för stora gummistövlar, de glider av. Så där sprang jag med sockarna ihopkrullade på tårna, frysandes, stressad och förbannad och försökte locka in mina hästar.

Till sist hittade jag dem och förvånande nog kom faktiskt Pelle springandes och jag lyckades fånga honom. Under tiden jag var ute och och försökte få tag i hästarna så hade jag även noterat anledningen till att de hade kommit ut, nämligen att jag hade glömt att stänga grinden. Så med Pelle i grimskaft och Bosse springandes runt oss lyckades jag baxa in hästarna i hagen, ut med ponnyn och så fick jag äntligen stängt grinden.

Underbar start på dagen! Fast det var väl tur att det hände medan jag var hemma, hade inte varit så kul annars. Det var ju även rätt gött att det är tjäle ute, så att det inte blev några djupa spår efter hästarna i gräsmattor och trädgårdar.

Det är verkligen hopplöst med stängslet i hagen just nu eftersom tjälen gör att det inte jordar i stängselaggregatet och därmed blir det ingen ström i tråden. Detta har hästarna upptäckt och de hittar väldigt mycket intressanta saker utanför stängslet att tugga på, vilket leder till att jag hela tiden får laga när de drar sönder tråden. SUCK!

Dessutom så såg jag att Pelle puttade på fjädergrinden med nosen så att den flög upp och ner. Det ska bli VÄLDIGT spännande när strömmen funkar igen. Då har jag nog två hästar som kommer att vara väldigt rädda för stängslet...

7 kommentarer:

  1. Haha ponnys, man kan alltid räkna med att de springer till maten. :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de "stora" killarna är inte riktigt lika pålitliga gällande mat. De kan gärna springa mot mig, men på lagom avstånd vända åt något annat håll :)En ponny skulle aldrig drömma om att spring bort från mat :)

      Radera
  2. Jo det jag skrev under Helsingborgs seedinglopp var att jag tyckte att det var bra jobbat. :) Det är svårt att inte hänga med i klungan i början, man rycks med. I början brukar jag direkt kolla på min Garmin och låta klungan springa, för du springer ändå om dem som springer över sin egen kapacitet i början. Min tränare kallar det för dragspelseffekten. Jag är nyfiken på varför du väljer att ta det som ett intervallpass med 1000-ingar? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, tack för det :) Jag antar att det är en bra idé att springa många lopp för att lära sig att stänga in sig i sin egen bubbla och inte dras med de andra.
      Tanken med intervallerna var att jag har räknat ut att sluttiden blir bättre om jag springer intervaller än om jag håller samma fart i en mil, då jag inte orkar hålla så hög fart så länge. Det var mest en teori som jag ville testa, men det gick ju hyfsat ändå.

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Du fick ju en bra tid ja. Jag har alltid fått höra att det blir lättare om man försöker hålla ett så jämnt tempo som möjligt under loppen, kroppen kommer in i ett flow (har jag inbillat mig iaf). ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska testa teorin på ett intervallpass inom en snar framtid :)

      Radera