Sidor

lördag 16 mars 2013

Hockey är ungefär som hästsport :)

Igår tillbringade Älsklingen, Christoffer, Elinore, Jocke och jag kvällen i Göteborg. Det var en födelsedagsöverraskning för Älsklingen och han hade verkligen ingen aning om vad vi skulle göra. Vi hade hotat med allt från bungyjump till ballongflygning och han var märkbart nervös :).

Vi började kvällen på Restaurang Onyxen som ligger mitt emot Scandinavium. Maten var god och det märktes att kvaliteten på köttet var mycket god (närproducerat svenskt kött), men det var väldigt snålt med grönsaker (inga alls), så det drog ner betyget lite, tror inte att jag kommer att äta där igen...

Efter maten fick Älsklingen en Frölundatröja och vi gick över gatan och in på Scandinavium. Hockey var det alltså. Frölunda-Luleå, kvartsfinal 2. Frölunda vann med 2-0.

Normalt sett när jag är i Scandinavium så är det ju Göteborg Horseshow och jag kunde inte låta bli att dra lite paralleller till hästsporten. Alltid när jag är på hästtävling, Falsterbo eller GHS så sitter det bakom mig självutnämnda "experter" som högljutt talar om för allt och alla vilka kända personer i ryttarkretsar de känner och dessutom bedömer varenda ritt och vartenda fel alla ryttare begår.

Igår hade vi en sådan "expert" bakom oss. Det var en riktigt Göteborgare, ja göteborskan var så bred att man undrade om han gjorde sig till. Han visste ALLT om hockey och han skrek oavbrutet under alla perioderna om vilka fel spelarna gjorde. Mycket underhållande. Mycket tröttsamt. Jag är verkligen imponerad över att hans röst höll för det skrikandet så länge!

Något som ridsportpublilken skulle kunna lära sig är kanske att tala om för de ryttare som behandlar sina hästar illa att de inte tycker att det är ok. Publiken igår buade ut en av Luleås spelare så fort han kom in på plan pga något som hände i den första matchen.

Tänk om Scandinavium-publiken hade buat ut t.ex. Anky van Grunsven, Adelinde Cornelissen och Patrik Kittel som alla tycker att djurplågeriet rollkur är en helt ok träningsmetod. Då hade ju faktiskt dressyr kunnat bli riktigt spännande. Eller om publiken hade buat ut alla hoppryttare som åkt fast för diverse otillåtna medel och träningsmetoder. Det hade varit ett riktigt statement. Kanske hade det inte varit så intressant att hålla på med sådana grejer då, om man inte kan visa sig på banan  utan att bli utbuad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar