Sidor

lördag 30 mars 2013

Premiärtur på cykel idag!

Idag tjatade jag lite på Älsklingen att han skulle följa med mig och cykla en runda. Jag på min nya cykel och han på min gamle cykel. Till sist, när jag dödat alla ursäkter (jag har inga kläder, kedjeskyddet är trasigt, osv) följde han äntligen med.

Det blev mest landsväg idag, vi cyklade upp till Stegared och vände. Det blåste lite även idag och vinden var kall. Jag frös om mina fötter och började förstå varför "riktiga" cyklister har galoscher utanpå sina skor... Men det var ändå helt OK att cykla. 

Jag kände att jag kom lite bättre överens med min nya cykel och den är verkligen helt underbar att cykla på! Framför allt tycker jag att bockastyret är bra eftersom man kan växla sittställning och därmed undvek jag också att få ont i ryggen, mellan skulderbladen som jag alltid har fått när jag har cyklat på den gamle cykeln.

Älsklingen var lite gnällig, det är ju rätt så kuperat här, men det gick bra ändå, tycker jag. När vi kom till Stegared bytte vi cyklar och han fick testa på min Bianchi. Då blev det lite annat ljud i skällan och vägen hem gick superbra.

Jag insåg mer och mer att jag definitivt köpt rätt cykel när jag satte mig på den gamle och fick ont mellan skulderbladen efter ca 10 minuter. Och ja, den är betydligt mer trögcyklad än den nye (såklart). Men det gick ändå bra, jag fick kämpa lite mer på vägen hem, men å andra sidan var det mycket nedförsrullande så jag överansträngde mig inte direkt, utan det var bara kul och gött att komma ut och röra på sig!

Nu blir det nog ett cykelköp även för Älsklingen när han insett hur lätt det kan vara att cykla när man har "riktiga" grejer... Himla kul, tycker jag!

2 mil blev det på drygt en timme! Bra pass!

Jag och mina snyggingar! Selma fick tyvärr inte följa med idag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar