Sidor

onsdag 6 mars 2013

Presentationsteknik!

De två senaste dagarna har jag varit på kurs i presentationsteknik. En kurs om hur man på bästa sätt genomför en presentation eller utbildning. När jag gick på högskolan gjorde vi många presentationer och när vi gjorde exjobbs-presentationen som var den sista var man ju riktigt bra på det. Inte nervös utan säker på vad man gjorde.

Tyvärr har jag sedan dess inte gjort särskilt många presentationer i arbetslivet, vilket har gjort att jag kommit ur det och blivit väldigt nervös när jag väl har gjort något. Så jag kände att jag behövde friska upp kunskaperna lite grann.

Jag hade förberett en presentation och läst på ett ämne som jag jobbar med och ska jobba mer med i framtiden. Vi var en grupp på sex personer plus läraren och redan igår fick vi utan förberedelse göra en tre minuterspresentation för varandra om något vi tyckte var kul. Det gjorde att vi lärde känna varandra väldigt bra och det var också en väldigt bra grupp. Alla var väldigt intresserade av kursen och alla stöttade varandra bra när vi gjorde våra presentationer osv.

Även läraren var helt suverän, eftersom han ju jobbade med just det här ämnet så visste han ju precis hur han skulle göra för att kursen skulle bli bra. Idag var det så dags att hålla våra presentationer som skulle vara 15-20 minuter ungefär.

Tack vare att jag kände gruppen och kände ett stöd var jag faktiskt inte alls nervös när jag höll min presentation, utan det flöt på ganska bra. Fick lite saker att förbättra, men även mycket positiv kritik, vilket såklart höjde självförtroendet en bit.

Det här är nog den i särklass absolut bästa jag gått hittills i mitt arbetsliv och jag vet att jag definitivt kommer att ha nytta av den på ett eller annat sätt i framtiden. Så det har verkligen varit två givande dagar!

Nu är det bara två dagar kvar av den här veckan och det känns som om de kommer att gå snabbt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar