Sidor

onsdag 4 april 2012

"YEEEHAAA!" sa Pelle

Idag var jag ruskigt sugen på att rida i det fina vädret och efter att ha fått handlat, mockat och fixat i ordning lite i paddocken, då jag släpat in alla hinder där för att kunna elda det gamla gräset på jordvallen.

Det var Pelles tur att träna idag och han var sådär lyckligt nöjd som han alltid är när han får äran att bli borstad och lite ompysslad. Jag tog med honom ut i paddocken och hade med mig longeringslinan för att se om han var sugen på att gå över vattenmattan idag. Vattenmattan har genom åren varit en stor grej, en VÄLDIGT stor grej. Stundtals har Pelle vägrat gå in i paddocken när den finns där och gjort stor affär över att den hängt i stallet över vintern.

Men idag såg han inte den ens, utan traskade lugnt och fint över den, även när jag satt på honom. Vi började i skritt och trav över bommar och Pelle gjorde allt för att få skritta och trava över bommarna, han letade verkligen hinder hela tiden. Jag blev faktiskt lite full i skratt.

Han hann även med att göra en helomvändning för något osynligt troll i bortre änden på paddocken, men jag vände tillbaka honom och sedan var det inte något problem. Vattenmattan hoppade vi i trav, Pelle tog ett rejält skutt över den och galopperade glatt iväg efter den. När vi travhoppade ett litet kryss på diagonalen galopperade han även efter den och gjorde ett klockrent byte när vi var på väg ut i andra varvet. Goa häst!

Han var mycket nöjd med att få hoppa och få galoppera, han tyckte dock att hindren var i minsta laget, så han låtsades att de var högre och hoppade därefter. Han var så himla glad och positiv, men det är ju inte så konstigt med tanke på att vi inte hoppat ordentligt på ca 1,5 år. Jag var iaf mycket nöjd med honom och det var så himla kul att få rida och hoppa igen. Skulle nog kunna göra det varje dag!
Såå kul det är med hoppning! (Harplinge 2008)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar