Sidor

lördag 14 april 2012

Trött!

Efter en dag med hårt arbete med ved, staket och annat är nu ryggen och resten av kroppen mör. Dessutom blir man ju extra trött av att vara utomhus så länge, det är jag ju inte riktigt van vid...

Jag blev iaf klar med paddockstaketet och imorgon blir veden klar, så det känns ju bra. Jag har även förberett för gjutning av sadelkammaren så att jag ska kunna göra det imorgon (förhoppningsvis).

Jag har även funderat en hel del på hur sadelkammaren ska se ut och har gjort en liten första skiss. Då jag tänker att man behöver mycket väggyta tänkte jag göra en avskiljning/extra rum där sadlar och träns kan hängas. Det kommer att ge två väggar mer än vad som var tänkt från början. De dubbla strecken i bilden betyder trävägg.

Delen som ska vara avsedd för täcken och annat är en nedsänkning i golvet som gör att takhöjden blir ca 20 cm mer än i övriga rummet. Där tänkte jag ha krokar i taket som man kan hänga täcken i när de behöver torka. Det känns bra att separera lädergrejerna från övriga grejer så att man kan hålla fukten borta från dem så gott det går.

Jag försöker hela tiden tänka på att jag kanske i framtiden kommer att ha inhysingar och vill därför inte göra för mycket saker som inte går att ändra sedan. De ska vara lite flexibelt, tycker jag. Det kan ju också vara så att jag efter ett tags användande av min sadelkammare kommer på saker som inte blev bra och som jag vill ändra.

När det gäller inredningen vill jag ha det ganska enkelt. Visst det finns jättefina sadelkammarinredningar som kostar en massa pengar, men jag tänker satsa mer på smarta, enkla och billiga lösningar.

Jaja, sadelkammarfunderingarna går vidare, nu ska jag duscha och slänga mig i sängen. Mer arbete väntar imorgon!

4 kommentarer:

  1. Det kommer att bli super fint! Jag skulle vilja sätta upp vitt staket runt våra hagar istället för dom små stöttorna som är där nu med eltråd:/... Det kostar men en vacker dag ska det bli fint i hagarna här med:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas jag också:)

      Vitt staket är fint, men kräver mycket underhåll. Inte bara färg, utan också att stolparna (om man inte gjuter fast dem, vilket är ett h-vetesjobb) lyfts upp varje vinter av tjälen och man blir tungen att göra som jag gjort i helgen, räta upp staketet med jämna mellanrum...

      Radera
  2. Vad roligt med egen gård och vad kul att ni fixar till :) kul att följa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det kul, men stundtals slitigt också. Fast det är jättekul att bygga och ändra saker som man vill ha det. Och jag tycker nog att vi har kommit ganska långt redan:)

      Radera