Sidor

måndag 30 april 2012

Första hästen avklarad!

Bosse Bus var först ut idag. Han var lite lugnare i stallet än vanligt. Inte så mycket backa och skrapa med hovarna i golvet. Kanske känner han av utevistelsen på nätterna, jag vet inte, men han var riktigt trevlig.

Han fick sig ett pass i paddocken idag. Till en början var det en traktor precis intill som plöjde och han tyckte den var lite läskig, så vi höll till i övre delen av paddocken där vi gjorde lite volter, halter och övergångar skritt-trav-skritt. Han var helt avspänd från början, annars brukar han vara lite spänd i ryggen till en början. Framåtbjudningen var det inget fel på som vanligt.

Jag jobbade honom över travbommarna och vattenmattan och försökte jobba lite mer i galoppen. Han blev ju snabbt trött så det behövdes inte mycket galopp för att han skulle bli lite ovillig. Men jag var nöjd med de fattningar och de sträckor han gjorde.

Vid slutet av träningen red jag bort till sommarhagen och travhoppade alla stockar som ligger där. Han tyckte det var jättekul och fick galoppera lite där istället. Allt för att hitta en bra rytm.

Återigen var det ett bra pass och han skötte sig alldeles utmärkt. Han är väldigt lugn och bryr sig inte om ifall det råkar prassla lite bland löven i skogen och så vidare. Väldigt okomplicerad häst!

Nu när värmen kommit lite så börjar faktiskt björkarna att slå ut lite smått! Så underbart!
Bosse och lite björkar i bakgrunden
 Efter ridturen fick Bosse en dusch, då han var helt genomsvettig! Det tyckte han var riktigt skönt och när jag skrapade av vattnet kom nog den sista vinterpälsen. Det första han gjorde när han kom in i boxen var (såklart) att rulla sig...
Nyrullad bushäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar