Sidor

söndag 15 april 2012

Gjutning!

Idag kom jag äntligen igång med gjutningsjobbet som skulle göras i sadelkammaren! Cementen, som jag köpte för ett antal år sedan då vi tänkte använda den till gjutningen av stallgolvet (det blev betongbil istället), gick faktiskt att använda, trots att säckarna verkade hårda på utsidan. Men när jag fick sönder säckarna så kom det ut pulver som det skulle vara.

I tombolan blandas cement, gjutgrus och vatten till en grå sörja:)
Det gick ganska smidigt att gjuta, det är ju betydligt enklare att gjuta än att putsa väggar eftersom man har tyngdkraften med sig här när betongen rinner nedåt i formarna. Jag tycker faktiskt att det är ganska kul att gjuta också.
Första delen gjuten och klar!
Det flöt på ganska bra och det blev lite betong över från sista blandningen, så jag tog den och gjöt i två hål som vi har i stallgången. Får hoppas att det håller bättre denna gången än förra gången vi gjorde det. Det sista som var kvar lade jag utanför stalldörren på baksidan, som inte var riktigt klar, men nu blev det nog bra, tycker jag.

Så är det bara till att vänta på att det ska torka/bränna så att jag kan ta bort formarna och se hur resultatet blev.

Det är jobbigare än vad jag trodde för kroppen att gjuta, nu är min rygg helt förstörd igen. Den var ju ganska ond igår efter arbetet jag gjorde då, så den tålde väl inte så mycket idag, antar jag. Jag får nog vila lite så att jag piggnar till igen!

1 kommentar:

  1. Sv: Men vax under hjälmen, blir inte hjälmen ganska äcklig efter ett tag då?

    SvaraRadera