Sidor

tisdag 24 april 2012

"Tjo", sa Pelle!

Pelle fick komma ut i paddocken idag. Jag hade förberett med en 5½:a, lite bommar, vattenmattan och ett litet kryss. Vi värmde upp i skritt, skrittade över vattenmattan utan problem. Gjorde lite volter och lite övergångar.

Vi travade även över vattenmattan, vilket resulterade i galopp och lite hopp och studs. Pelle tyckte att det var väldigt kul att hoppa och galoppera och var väldigt pigg, nära på ostoppbar i vissa lägen. Så jag satte mig och jobbade galoppen. Fattade från skritt, galopperade några steg och saktade av, allt för att få honom lite mer manövrerbar.

Dock var det inte så lätt, då han bjöd på alla hinder och bommar som fanns i paddocken. Men det gick ganska bra ändå. Vi avslutade med att ge oss ut i sommarhagen och studsa över stockarna, vilket såklart var jättekul, tyckte Pelle.

Överlag var det ett bra pass på en väldigt laddad häst och jag kände mig nöjd överlag. Bristen på ridning har gjort mig mindre modig och hästarna lite mer vilda, så det gäller att rida mer så att vi kan mötas på mitten med modig ryttare och ridbara hästar!
Gammal terrängbild från Hermanstop 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar