Sidor

fredag 6 april 2012

Tråk-dag!

Idag har det regnat större delen av dagen och det har verkligen inte varit något utomhusväder. Så idag passade det bra att ge sig på att städa hela huset. Det behövdes verkligen! En blandning av hundhår, grus, damm och byggdamm låg tjock över alla ytor och jag och Magnus hjälptes åt (efter att jag hade förklarat hur man städar, dvs torkar av alla ytor och inte bara dammsuger och svabbar golven). Det tog ändå hela dagen, men det blev riktigt bra. Så skönt att sätta sig ner i fåtöljen i ett rent och väldoftande hem!

När vi var klara med städningen åkte vi och hämtade en vedklyv/vedmaskin. En sådan som både sågar och klyver så att man sparar massor med tid, vilket vi behöver i år då vi fått hem väldigt mycket ved. Normalt sett sågar vi all ved med motorsåg och klyver det sedan i en vedklyv som bara kan dela bitarna i två, vilket gör att det tar enormt lång tid. Förra året ägnade vi nog drygt en månad åt veden, så det ska bli skönt att fixa detta i helgen och sedan kunna ägna sig åt annat.

Så imorgon blir det vedklyvning hela dagen innan det blir påskaftonsfirande i goda vänners lag.

3 kommentarer:

  1. Glad Påsk på er!

    SvaraRadera
  2. Ja, det här med städandet har min sambo också lite svårt för:) Han tycker också att det räcker med att dammsuga och svabba golv. Damma tycker han är mycket onödigt! Ha ha.
    Kram Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog något manligt, det där. Jag fick "efterstäda" på en del ytor i köket som inte var rengjorda...

      Radera