Sidor

söndag 29 april 2012

Betessläpp!

Idag inledde jag dagen med att städa bort all bröte som stod i stallet där jag ska bygga sadelkammaren och sopa ut allt damm. Därefter åkte jag till stan och tjejfrukost med tjejkompisarna.

När jag kom hem igen tog jag äntligen tag i genomgången av stängslet i sommarhagen och fixade allt i den nedre delen av hagen så att jag kunde släppa hästarna där över natten. Nu kommer de att få gå där tills imorgon då jag tar tillbaka dem till vinterhagen så att de får vänja sig lite försiktigt vid det nya gräset.

De har visserligen gått och pillat upp vartenda grässtrå de hittat i vinterhagen, men nu blir det ju lite mer intensivt i sommarhagen. Det var två överlyckliga hästar som släpptes i hagen. Det var inte helt lätt att få det till att bli bra. Som alltid försökte de sticka iväg innan jag var klar och de stack iväg bara någon sekund efter att jag släppt grimskaften.

Jag gillar verkligen inte att släppa båda hästarna själv så, det är otroligt lätt att det händer en olycka. Men det gick alltså bra även denna gång. De sprang i fullt sken bort till gången mot övre delen av hagen och kollade. När de upptäckte att det var stängt där kom de tillbaka och då fick jag lite film på tokhästarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar