Sidor

söndag 1 april 2012

Humörhöjare!

Jag tog tag i mig själv och gav mig ut på en löprunda idag. Lite tråkigt var det att släpa fram vintertightsen och vinterjackan, men det behövdes verkligen. Det är lite varmare idag än igår, men det blåser väldigt mycket, vilket gör att det blir kallt.

Jag har funderat lite på hur jag ska göra för att inte tappa motivationen, nu när jag inte ser några jättebra resultat efter all träning. Och jag tänkte att variation borde vara nyckeln till något bra. Så idag började jag med att gå första kilometern. Jag blir ofta trött på slutet när jag springer mina rundor och när jag utgår hemifrån är det ju omöjligt att undvika backar första kilometern, hur jag än gör, så därför kändes det bra att börja väldigt lugnt.

Efter den första kilometern började jag jogga lätt och efter fem minuters jogg körde jag lite armhävningar och andra styrkeövningar innan jag sprang vidare i fem minuters lätt jogg igen. Sedan gjorde jag lite löpskolningsövningar innan jag joggade upp på krönet över "helvetesbacken" vid Hagakullen. Nedför backen sprang jag på ordentligt. Jag vet att det sliter på kroppen att rusa nedför backar, men jag ville känna att jag kan springa snabbt, vilket jag också gjorde (för att vara jag) och kom ner i 3:55 min/km som snabbast, med ett medeltempo i 4:33 min/km.

Efter backen återstod den sega uppförslutande banvallen som idag gick lite extra lätt med en rejäl medvind i ryggen. Jag lyckades faktiskt springa runt 6:00 - 6:30 min/km där, vilket jag nog aldrig har lyckats med tidigare.

Tyvärr tog orken slut även idag, så jag gick en sträcka när jag inte hade långt hem, sprang en liten bit innan jag började gå backen hem då jag hade sådan sidvind att jag höll på att fälla mig själv med fötterna om jag sprang.


Det kändes kul att springa idag. Det blev lite roligare att lägga in lite styrkeövningar, lite löpskolning och lite fartträning och just nu känns det bara bra i kroppen. Det känns även som att humöret har höjts lite och jag har lite grejer som jag vill göra ute idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar