Sidor

måndag 16 april 2012

Kvick uteritt!

Idag var det Bosses tur att komma ut på en runda i omgivningarna. Jag har inte ridit ut på honom ordentligt sedan hösten 2010, förutom några mindre rundor på någon åker när det var snö, så det var lite spännande att se hur han reagerade på det.

Jag hade planen klar, han skulle få gå i ganska kuperad terräng för att han skulle bli lite trött och inte orka springa på som han kan göra ibland när han får komma ut.

Kuperat var det verkligen, men blev han trött? Nej, inte nämnvärt! Någon liten stund pustade han lite, kanske någon minut, sedan var det full fart framåt igen. Jag lät honom trava på ganska mycket, även det för att han skulle bli trött, men han tyckte bara det var kul att komma ut och ville bara framåt hela tiden.

Jag behandlar honom som att han är utbildningsmässigt/styrkemässigt någonstans mellan 4-5 år. Han blir sex i år, men har ju stått mer eller mindre still ett helt år, nästan som ett fölsto. Så det finns gas, broms och styrning, men jag vågar inte riktigt lita på att han klarar av allt man kan stöta på ute i världen, som diverse fordon, djur och annat. Dessutom försöker jag låta honom springa när underlaget tillåter, då jag inte vill döda hans härliga framåtbjudning.

Det gick iaf väldigt bra, även om han är väldigt framåt och taktar ganska mycket, lyssnar han ändå på vad jag säger och stannar när jag ber honom om det och går framåt när jag ber honom om det. Det verkar inte finnas särskilt många grejer som skrämmer honom, visst kan han titta på saker, men han blir inte spänd, vilket är väldigt skönt! Vi råkade ut för en cyklist som kom bakom oss, det bekom honom inte. Inte långt efter det kom det en bil med släpkärra i ganska hög fart (idiot), men det brydde han sig inte heller om.

Så idag var han en duktig kille och det var jättekul att få komma ut i det fina, men något kalla vädret med honom!

Såhär fin är han idag, trots bristen på träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar