Sidor

onsdag 11 april 2012

Äntligen lite ridning!

Efter ännu en natts och en dags regnande började det klarna upp lagom tills jag kom hem idag. Det innebar två torra hästar som fick komma in och äta lite medan jag fixade lite käk till mig själv. Mätt och nöjd gav jag mig ut med Bosses grejer för att rida honom lite grann.

Jag gjorde i ordning tre travbommar i paddocken, fast jag tog bort en, med tanke på att han i somras nästan gick omkull när han skulle trava över bommar tänkte jag att det var bra att börja lugnt och försiktigt. Jag skrittade fram som vanligt med mycket volter, lite sidförflyttningar, lite öppnor, bommar och halter för att hela tiden hålla honom sysselsatt. Han var väldigt lugn idag och lyssnade uppmärksamt på vad jag ville. Han hade för första gången inga tendenser till att bryta ut mot grinden, vilket han sysslat med de senaste gångerna jag ridit honom.

Även traven gick bra, där lyssnade han också bra och var väldigt lugn. Han travade fint över de bommar som låg ensamma och verkar börja få lite bättre koll på vart han har fötterna och tänker lite mer på vad han gör. Sedan fick han trava över de två bommarna i serien och det satte han klockrent. Någon enstaka gång kom han lite fel och tog galopp-språng istället. Men han gjorde det bra och lade till den tredje bommen. Det gick också bra, så jag var mycket nöjd med honom.

Efter bommarna fick han travhoppa ett kryss med travbom framför. Även det gjorde han bra och han sög tag i hindret och tog fina språng över och galopperade fint efter. Inga större skutt eller bocksprång förekom idag, han skötte sig helt perfekt. Som avslutning gick vi bort till sommarhagen och spanade in stockarna innan vi skrittade av.

Finaste Bosse som 4-åring med bästa Louse på ryggen!
Så nu har jag för första gången på mycket länge ägnat mig åt mina hästar två dagar i rad och jag gillar det! Det är så himla kul att komma igång igen. Nu är det ju äntligen ljust på kvällarna och temperaturen börjar bli lite mer behaglig, så nu är det perfekt att sätta igång igen.

5 kommentarer:

  1. BosseBus! Åh vad jag längtar efter att rida nu! När bebisen är född så hoppas jag att jag kan komma och hälsa på och ta en tur med en av dina pållar:)
    Kram Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det hade varit superkul om du hade kommit ohälsat på! Ännu en anledning för mig att få igång de där herrarna på allvar:)
      Magnus kan vara barnvakt, han är ju löjligt barnkär:)

      Kram!

      Radera
  2. Sv: Taack! Ja det undrar jag med... Tror många toppryttare kommer undan med att bete sig dåligt då det är så många som ser upp till dom. Tyvärr :(

    SvaraRadera
  3. Sugen på ett nytt pannband helt gratis? Vi har just nu en tävling där vi lottar ut ett sprillans pannband helt gratis. Det tar bara några minuter utav ditt liv att anmäla sig och ha chansen att vinna detta!
    Här hittar du tävlingen: http://ponnysmurfarnas.blogg.se/2012/april/vinn-ett-exlusivt-pannband.html#comment

    Kram! :)

    SvaraRadera