Sidor

måndag 16 april 2012

Test-runda!

Nu har jag vilat en vecka från löpningen pga en ond hals. Själva halsontet gick över strax innan helgen, men jag ville ge kroppen några dagar extra vila, då jag inte vill få något tråkigt bakslag. Så idag, efter den härliga uteritten med Bosse, kände jag att det var dags att röra på död-köttet igen.

Tanken var att jag skulle ta det väldigt lugnt och känna efter hur kroppen reagerade, gå om det behövdes osv. Jag började med att gå, sprang lite, gick i en längre uppförsbacke. Sedan sprang jag på och det kändes väldigt bra. Pulsen skenade inte iväg och kroppen kändes fräsh och lätt.

Så det blev ca 4,5 km i lätt tempo och nu känns det bara bra. Inget halsont och inget krångel med någon snorig näsa! Skönt!

Det är verkligen skillnad nuförtiden på hur mina förkylningar ser ut. Innan jag började springa var jag förkyld ca 1 gång per månad. När jag blev förkyld fick jag alltid feber och blev sängliggande i flera dagar. Dessutom blev jag alltid så hes att jag knappt kunde prata, samt hostade så mycket på nätterna att jag inte kunde sova.

Sedan jag började springa har jag haft två förkylningar. Den ena kom precis när jag bytte jobb i höstas och då var jag bara hes, hade lite ont i halsen. Det gick över på en vecka. Och den andra förkylningen var alltså denna, som bara har gett mig lite irritation i halsen, ingen feber och alltså ingen tät näsa. GÖTT!

Här kommer rundan!

3 kommentarer:

  1. SV: jo vi har tränat galoppombyte över små hinder, vilket går bra, men på större funkar det inte alltid. frågade om jag gjorde något galet, men det tyckte inte tränaren utan det är något som kommer. en sådan häst rättar man inte framåt, då tappar man balans, kontroll och allt vad det heter och det är stört omöjligt på henne. frågade mia om det igår och hon höll med mig, hellre något travsteg då och byte, utan stress och med kontroll.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du blir frisk mkt fortare nu när du har börjat springa. Många säger att det är så och jag håller med. Blir man sjuk så blir det oftast inte lika långdraget :).

    SvaraRadera
  3. SV: Härligt! vad jobbar du med nu? Jag går ju också bara utbildningen pga att den finns på distans. Så knäppa hästmänniskor vi är?

    SvaraRadera