Sidor

onsdag 25 april 2012

När det regnar...

...är det pappersarbete som gäller! Så gjorde alltid pappa, minns jag från när jag var liten. Så fort det var en regnig dag åkte miniräknaren, pärmarna och bokföringsboken fram.

Min regel är att räkningarna betalas i närheten av när pengarna trillar in, dvs, den 25:e varje månad. Och när jag har betalt alla räkningar och kollat över den ekonomiska situationen för följande månad fixar jag bokföringen och sätter in allt i pärmarna.

Det finns tillfällen då jag slarvat med antingen pappersisättningen och/eller bokföringen, men det blir så jäkla jobbigt att ha det hängandes efter sig och göra allt i efterhand. Sedan vi flyttade hit till gården har jag iaf lyckats hålla disciplinen och gjort allt i rätt tid. På något sätt är det lättare när man har ett riktigt bra kontor med gott om plats och lätt att hålla i ordning.

Jag har även förberett för deklarationen som jag ska göra hos LRFkonsult imorgon. Ska bli skönt att få gjort det.

Allt pappersarbete tar en jäkla tid. Ca 2 timmar har jag lagt idag. Det känns mycket, men jämfört med större firmor är det väldigt lite tid. Allt är relativt! Alla ni som inte bedriver egen verksamhet ska bara veta hur enkelt ni har det! Ingen bokföring och bara till att SMS:a in deklarationen. Jag avundas er! (I det avseendet)

Mitt fina kontor!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar