Sidor

lördag 14 april 2012

Vår = arbete!

Idag är vädret ok igen så att man kan vara utomhus och det börjar bli lite väl varmt med långkalsonger. Det känns åter som att det ändå är lite vår ute. När man bor på landet och har egen gård betyder ofta vår ARBETE och så även för mig/oss.

Vedklyvningen är det full fart på även idag, men nu har vi Christoffer till hjälp, vilket innebär att jag kan komma loss till annat arbete istället. Så idag har jag planterat lite björkar i den delen av trädgården som var hage förut. Jag har beslutat mig för att inte ha kvar hagen där, då det inte finns skydd där för hästarna, varken mot sol eller hemska insekter. Så för ett tag sedan tog jag ner stängslet och samlade ihop stolparna, som jag körde bort idag så att där är rensat.

Planen för trädgården är att det ska planteras lite fruktträd, buskar och annat någon gång i framtiden...

Efter trädgården gav jag mig på paddockstängslet. Det behöver underhållas varje år. Eftersom tjälen trycker upp stolparna, behöver de gås över och slås ner och nu hade även stolparna hamnat lite på sniskan här och där så hela staketet behövde rätas upp.

Närmaste kortsidan var sned och vind!
För att räta upp det använde jag ett snöre för att få det rakt, en spade för att gräva runt stolpen och packa till gruset på den sida om stolpen som behövdes rätas. Sedan slå ner stolpen med släggan så att den blir stabil igen.
Efter upprätningen. Rakt och snyggt igen!
Eftersom min paddock är stor (63 x 25 m) och har drygt 60 stolpar som ska rätas/slås i tar det en bra stund. Nu har jag en långsida kvar som jag ska ta efter lunch. Därefter finns det mer arbete att göra, som t.ex. börja på sadelkammaren eller gå igenom alla stängsel efter vintern. Det är snart dags att släppa hästarna på bete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar