Sidor

söndag 15 november 2020

Uteritt med fin Bosse

Sist ut igår var Bosse. Även han fick gå en uteritt. När vi kom ut var grisjakten slut så vi kunde rida i lugn och ro.

Han var framåt och nu börjar han trava så fort jag kortar tyglarna. Så kul att han har fått sådan framåtbjudning! Vi skrittade mot Linnarp, sedan Linnarpsvägen ut mot Rolfstorp. Lite trav på asfalten för att värma upp så vi kunde galoppera lite på gärdsvägarna efter Örabäcken.

Han var så fin i galoppen och jag kunde samla ihop honom och vända in 90 grader på en av gärdsvägarna. Där har han tidigare velat sakta av, men nu kom vi runt hörnet och kunde galoppera vidare. Lite överraskad blev han av det och var lite tveksam till en början, men han galopperade på bra.

Vi travade lite och sedan var det galopp mot Lunden. Skritt förbi där och sedan fattade vi galopp i foten av backen upp mot Hulegården. Innan kurvan lite lugnare och nedsittning ifall vi skulle möta någon, men där var fritt och då ställde jag mig i stigbyglarna och lät honom galoppera på uppför.

Det blev en kort men intensiv runda och Bosse blev såklart svettig. När vi var tillbaka var klockan strax efter fyra och det var dags att ta in de andra grabbarna och ge alla mat för kvällen.

Det är lite konstigt, jag började med Pelle vid 11-tiden, var ute mindre än en timme med varje häst, men ändå höll jag på i fem timmar! Enda pausen var att jag tog en kopp te vid två-tiden, annars var jag ju igång i princip hela tiden. Ja, det tar tid att ha häst, speciellt om man har tre! Men vilken kul och härlig dag, det är ju ändå fantastiskt kul att spendera tid med de där fina grabbarna jag har!

Fin-Bosse redo för uteritt!


Pigg och glad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar