Sidor

söndag 1 november 2020

Jobbarlördag

Det var så skönt att min energi var tillbaka i fredags! Men magen har fortsatt att tjafsa lite fram och tillbaka. Men inte så att jag har varit sängliggande eller tappat energin igen. 

Igår var det lördag. Magnus var iväg och jagade vildsvin och jag kunde äntligen göra en ordentlig städning i huset. Göra rent allting, byta handdukar och lakan, så härligt när allting doftar rent. Men så tråkigt att göra själva jobbet.

Dock lyssnar jag på ljudbok så det känns ändå som om det går rätt snabbt att få ordning här!

När jag var klar med städningen gick jag ut och hämtade Selma och traktorn. Dags att köra in de sista hindren till vinterförvaring.

Selma älskar att åka traktor. Framför allt älskar hon att få vara med egentligen oavsett vad man pysslar med. Så igår fick hon verkligen vara med. Typ hela eftermiddagen!

Selma i traktorn!

Vi började med de bommar som var kvar och de stod ju på ett gäng sockerbitar så de fick också följa med till högtryckstvätten. Det är helt otroligt vad grejerna blir smutsiga! Fast nu är det förvisso två år sedan jag tvättade allting senast. Men det blir grönt och smutsigt. Så det är verkligen bra att tvätta och ta in dem så att de får torka och bli fina till nästa säsong!

Ett lass med bommar och sockerbitar!





När jag hade tvättat klart och burit in alla bommar körde jag ut och hämtade de hinderstöd som köptes i år. De behövde inte tvättas så de körde jag bara in. Sedan tog jag resten av hinderstöd och sockerbitar och gjorde rent innan jag kunde köra in dem också. Det känns så bra att ha detta gjort! Ordning och reda och rena fina hinder att bära ut till våren!

När vi var klara med hindren tog jag en kopp te och en liten paus i soffan och sedan gav vi oss ut på en skogsrunda, Selma och jag. Hon är så smidig att ha med sig för hon går lös och så springer hon lite rundor men hon är alltid på rimligt avstånd och kommer alltid tillbaka. 

Vi var härligt ensamma i skogen och jag kunde gå och plocka svamp på mina favoritställen. Och vad mycket svamp det finns fortfarande! Kassen jag hade med mig blev rätt tung!

Selma var såklart nöjd med att få vara ute i skogen och springa och när vi kom hem var hon rätt trött. Inte ett ljud har hörts från hundarna i natt!

Min fina Selma spanar i skogen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar