Sidor

söndag 22 november 2020

Blåsig och regnig helg!

Om vädret var underbart i fredags så var det ett riktigt skämt igår! Blåsten kom tillbaka och det regnade i princip hela dagen!

Vi var i Öxabäck och firade Elinores 30-årsdag i fredags och vi kom inte hem förrän strax efter kl 02 lördag morgon. Det är helt värdelöst att vara uppe så länge! Jag blir nästan lika dålig som om jag hade druckit ordentligt med alkohol!

Vädret höjde ju inte energinivån heller och dagen spenderades mestadels i soffan. Så jäkla tråkigt!

Hästarna fick komma in redan kl två och jag lade faktiskt på alla tre varsitt stalltäcke. Pelle var verkligen helt dränkt och de andra två hade dränkta täcken som fick hänga på tork. Pelle torkade rätt bra under täcket och när jag nattade dem på kvällen tog jag av hans täcke och ruggade upp pälsen. Det tyckte han var så mysigt!

Idag har det i alla fall varit uppehåll, men det har blåst jättemycket! Dock kände jag att jag verkligen ville rida Kalle så han fick komma ut på tur. Han har ju inte gjort något sedan förra söndagen, så han var lite pigg idag må jag säga! Han stod inte direkt och sov på stallgången, utan studsade runt lite och var väldigt nyfiken på vad som hände utanför dörren. Inte för att det hände så mycket där, men han stod ändå och glodde.

Sedan var han lite stissig när han kom ut och jag skulle sitta upp. Dock gick det bra att sitta upp och vi kunde komma iväg. Vi red upp i skogen, han var väldigt spooky på nästan allting och inte alls så avslappnad som han har varit ett tag. Men även om han var spänd så gick han fram överallt och lyssnade på mig hela vägen. 

Jag red lite dressyrövningar på honom också där i skogen. Volter där jag flyttade bakdelen, öppnor och skänkelvikningar. Han gjorde det bra. Vi gjorde också halter och jag testade att rygga honom, vilket gick jättebra! 

Det blev lite trav på grusvägen och han var fin, men som sagt tämligen spänd. Så jag valde att ta en lite kortare runda, det blev bara 40 minuter, men han ska till ridhuset imorgon, så det var nog ett lagom pass för honom.

Han skulle ju tränats i torsdags, men då ställde jag in pga kasst väder. Så egentligen borde jag träna honom nu  på torsdag. Men då Bosse ska få sin andra A2-spruta nästa tisdag så är det bättre att han får träna denna vecka, så får han en kort vila efter sin spruta istället och så får Kalle träna nästa torsdag istället. Han ska även kollas i munnen, så vi får hoppas att han inte behöver göra något ingrepp som kräver bettlöshet...

Nu är även denna vecka till ända, nästa helg är det första advent! Vad hände liksom??? Tiden går så fort! 

Jag har min sista körlektion att se fram emot och uppkörning. Hoppas, hoppas, hoppas att det går vägen! Jag känner mig inte lika nervös som inför uppskrivningen. Det enda som jag är lite nervös för är den jäkla funktionskontrollen, att komma ihåg alla grejer som ska testas innan man kör iväg. Och så är jag lite nervös för ifall jag behöver förklara någonting som jag inte kan. Fast jag tycker ändå att jag har koll på det mesta gällande funktion och jag vet hur jag ska räkna på lastsäkringen, så det borde gå vägen.

Sedan är det bara till att hoppas att inget tokigt händer på själva körningen. Och jag hoppas att jag får en automatväxlad bil, då kommer jag att känna mig lite lugnare...
Min fine Kallis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar