Sidor

lördag 7 november 2020

Mer lastträning och skogsrunda

Lördag idag och det gråa novembervädret fortsätter. Regnet hängde i luften i princip hela dagen.

På förmiddagen blev det lite backövningar med bil och släp igen. Fick hjälp av Magnus denna gång och äntligen förstod jag en sak som jag inte har fattat tidigare, nämligen hur mycket man måste slå över ratten åt "andra" hållet när man ska räta upp släpet i backning runt hörn. När jag väl hade förstått det gick det ju såklart mycket lättare! Och just nu känner jag mig rätt säker och lugn med backningen.

Har körlektion på fredag så jag hoppas att det jag gör är rätt, så att jag slipper lära om någonting...

Jag lasttränade Kalle lite idag också. Han gick in i släpet, stod faktiskt kvar så pass länge att jag kunde stänga bommen bakom honom. Men då ställde han sig och tryckte på den och då var det ju helt omöjligt att öppna den. Jag väntade ut honom och till sist gick han fram igen och jag kunde snabbt öppna och så kunde han backa ut. Så bra att kunna träna det här med jämna mellanrum! När jag har fått mitt körkort ska vi nog ta och köra en runda också!

Jag red en uteritt på honom i skogen idag. Han var inte riktigt lika lugn som igår, lite mer på hugget och gick och spanade rätt mycket. Men han skötte sig ändå fint. Vi tog det lite lugnt, skritt och trav bara och vi var ute knappt 40 minuter. Imorgon får han vila och sedan blir det ridhuset på måndag!

Fina Kallisen!

Pelle fick komma ut på promenad idag. Han var väldigt väl inpackad i lera så det tog sin tid att få rent honom. Vi gick runt Linnarp och Obbhult och han var pigg och fräsch. Dock blev han väldigt svettig och jag funderar på ifall jag ska klippa honom ändå. Jag har nämligen märkt att han blir väldigt svettig när jag ger dem nattmat på kvällarna, då är han helt fuktig i pälsen. Här är ju förvisso rätt varmt nu, runt 12-13 grader och han har full vinterpäls. Men han svettas, äter salt och dricker mycket vatten. Det hade kanske sparat lite energi för honom att ha mindre päls och kunna reglera temperaturen bättre.

Vi får se hur jag gör helt enkelt, men det är i alla fall kul att han är så himla pigg! Nu gäller det bara att få upp honom i lite bättre hull här över vintern!

Promenadhästen och jag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar