Sidor

söndag 1 november 2020

November!

Idag vänder vi blad i almanackan och välkomnar november!


I samband med att det är ny månad satte jag mig ner och reflekterade över oktober och hur det har gått med mina pållar och vår träning. Jag har en plan för Garboso och en plan för Kalle där jag har satt mål som sträcker sig lite längre fram. Sedan följer jag upp hur det går, vad som har blivit bättre och vad vi behöver jobba vidare på. Jag har delat upp målen i hoppning, uteritt och dressyr. 

Jag tycker det är väldigt bra att ha tydliga mål och utarbeta en plan efter dem. Hur har det gått? Vad behöver vi fokusera på att gå vidare framåt? Det gör att resan mot våra mål går åt rätt håll, tycker jag.

När jag vet var vi är och vart vi är på väg kan jag också känna mig väldigt trygg med att ta en vila, ändra något i planen, justera måldatum osv. Det är också härligt att titta tillbaka på vad vi hade för utmaningar förra månaden och faktiskt se att saker och ting har blivit bättre. För det har de, även om jag kanske inte alltid känner så.

Dock känns ju utvecklingen med Kalle, som är ny, väldigt påtaglig, medans det ibland kan kännas som om jag står och stampar på samma ställe med Bosse. Men genom att gå igenom månad för månad hur saker och ting har gått får jag en annan insikt i hur det faktiskt har gått!

Min plan är Excelifierad och först skrev jag ut den, men det funkar bra att ha den i datorn endast. Det är kanske A3:an som borde vara utskriven så att jag kan titta på den med jämna mellanrum för att påminna mig själv om vad jag har tänkt.

Uppföljning Kalles plan

När det gäller Kalle så har ju mycket hänt sedan förra månadsskiftet. Vi har nu börjat hoppa så smått och trava och galoppera över bommar och jag tycker att han är mer avslappnad med hinder jämfört med hur han var i början. Uteritterna går väldigt bra. Jag kan rida honom varsomhelst, han är inte rädd för någonting. Dock behöver vi jobba på att ta oss över vatten, vilket jag kom på nu... Det kan bli ett bra mål att ha i november, avdramatisera vattenpölar!

Vi har också mycket att jobba på i dressyren. Övergångar, ställning och böjning, reglerbar galopp. Etc.

Uppföljning Bosses plan

Boss ska fortsätta sin vila till och med kommande helg. Sedan blir det fokus på fortsatt hoppning i galopp och över flera hinder i följd. Jag börjar känna mer och mer att jag blir sugen på att i alla fall åka på någon öppen bana eller pay and jump till våren/sommaren. Det hade verkligen varit så kul att börja "tävla" igen! Samma sak med Kalle. Tänk om vi hade kunnat börja tävla tillsammans! Så kul det hade varit!

Annars är det stort fokus på BE-körkortet nu i november. Det börjar närma sig uppskrivning och jag inser att jag behöver inte bara göra sluttester, utan även läsa ordentligt både i Körkortsboken och i BE-boken för att jag ska ha en bra chans att klara uppskrivningen. Jag behöver även lägga fokus på framför allt backningen också när det kommer till körningen och den dära funktionskontrollen så att den sitter som ett rinnande vatten! Tid till det kommer att ges kommande vecka som ju blir ganska hästfri på kvällarna!

Ja, jag har väl mycket att se fram emot även denna månad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar