Sidor

söndag 22 november 2020

Solig fredagsritt

I fredags var jag ledig igen, min körlektion flyttad till tisdag och jag hade en helt ren dag framför mig. Dagen bjöd på strålande solsken, jag gjorde en tur in till stan för att handla lite innan jag gick ut och hämtade Bosse bus i hagen.

Denna vecka har varit riktigt dålig på ridfronten och det beror framför allt på vädret i kombination med att jag har varit rätt trött och omotiverad.

I torsdags var det full storm ute. Det regnade och det blåste drygt 20 sekundmeter och jag kände att jag inte ville ge mig iväg i blåsten med Kalle till ridhuset för att träna så jag ställde in träningen. Så trist! För jag hade verkligen sett fram emot att få träna lite. Men, men, det är ju inte hela världen att ställa in en träning, vi hinner nog träna tillräckligt ändå.

Så när jag vaknade upp och insåg att det var sol i fredags kom motivationen tillbaka. Blåsten var borta och det var minusgrader på morgonen. Det orkade inte tina upp riktigt på de ställen som solen inte nådde, så det var definitivt lite vinterkänsla! Värmesulorna åkte fram och lite varmare vinterkläder.

Bosse och jag tog en tur på banvallen. Han var väldigt pigg och fin. Jag jobbade honom med lite öppnor, skänkelvikningar och tempoväxlingar. Perfekt att göra ute! Lite galopp blev det också och vi gjorde fina övergångar. Superkul!

Vi galopperade upp i skogen och där blev han riktigt taggad och var det hela vägen hem nästan. Ville bara springa på.

Jag tyckte att det blev ett väldigt bra pass, med mycket dressyrinslag samtidigt som Bosse var positiv och framåt. Härlig arbetsglädje!
Ut i solen!


Lite vinterkänsla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar