Sidor

fredag 6 november 2020

Lastträning och uteritt

Nu har jag lagt in högsta växeln med avseende på teoriplugg och backträning inför mitt kommande förarprov för BE-körkortet. Hästarna har vilat denna vecka. Bosse har ju vilat i ca 2,5 vecka pga att han var lite ofräsch en kväll och sedan vaccinerades han i tisdags. Även Kalle vaccinerades i tisdags så han har också fått vila lite sedan dess. Så därför har kvällarna spenderats med huvudet i körkortsböckerna. Och det har gått bra faktiskt. Det är ändå rätt intressant, till och med fordonskännedomen!

Idag har jag övat på att backa här hemma på gårdsplan. Det har gått bra att backa rakt framåt och jag har övat väldigt mycket på att tänka att är jag svänger ratten åt vänster går släpet åt höger. Det funkar faktiskt och jag vrider ratten åt rätt håll nu, vilket Magnus påstod att jag gjorde fel hela tiden tidigare.

Men det var svårt att backa på ett vettigt sätt runt ett hörn åt höger, som ju är det man får göra på uppkörningen. Jag tror att denna stora bil och stora hästsläp kräver mer utrymme än den Passat och mindre släp som jag ska hantera på uppkörningen. Eller så gör jag något väldigt fel. För det tar väldigt mycket plats att backa runt det där hörnet. Typ mer plats än det finns på en normal gata...

Men, men jag känner nu att jag har mer koll på backningen än tidigare. Jag har ju kunnat backa hit och dit i lugn och ro och tänka själv och förstå hur det går till. Så jag är nöjd, men det blir mer träning i helgen!

När släpet ändå var framme passade jag på att lastträna Kalle lite. Det är första gången jag försöker lasta honom. Jag tycker det är viktigt att kunna lasta sina hästar så att lastträningen inte blir när man ska iväg. Då måste det funka! 

Mina hästar ska lasta sig själva, dvs de ska självmant gå in i släpet medan jag står kvar utanför och i lugn och ro kan stänga bom och lucka. Kalle gick in fint i släpet, men han var väldigt snabb ut igen. Speciellt när jag försökte fånga bommen och stänga bakom honom. Men detta var ju som sagt första gången. Vi fortsätter att träna, så sitter det nog snart!

Lastträning med denna fine killen!

Han fick komma ut på en uteritt idag och redan från början kändes han så himla lugn och cool! Som om han har börjat landa i sitt nya hem. Han var pigg och vaken, men gjorde inte någon grej av någonting. Ändå red vi på platser som han inte har sett tidigare. Så himla duktig kille!

Jag testade också ett kortade bett på honom och det fungerade bra tycker jag. Han var mycket lugnare i munnen också. Det blev lite trav på gärdsvägarna och det gjorde han fint. Annars var det mest skritt runt Mute.

Det är verkligen härligt att han är så go att hålla på med, vad man än gör med honom! Min fina Kalle!

Ute på tur!


Lite extra uppmärksam här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar