Sidor

lördag 28 november 2020

Kylig lördag

Idag vaknade vi upp till ett frostigt och grått landskap. -4,5 grader var det när jag släppte ut hästarna vid sjutiden. Jag fixade stallet och sedan blev det frukost och så gjorde vi lite pappersarbete i vanlig ordning.

Jag backade in släpet i maskinhallen. Det är en utmaning som heter duga! Det är väldigt trångt utanför och man måste backa 90 grader, så det var ett jäkla joxande innan jag lyckades. Jag fick lite hjälp av Magnus på slutet.

Hästarna fick lunchhö och sedan släppte jag ut vovvarna. Jag har börjat låta Nelly springa lös också. Hon börjar faktiskt komma till mig. Hon kommer inte alltid på inkallning, men man kan gå och hämta henne. Så det är kul att hon kan få vara lite lös ihop med Selma. De busade ihop till en början, men Selma vill nära vara nära sin matte och Nelly vill göra lite längre rundor. Selma fick span på någonting i torken som hon skällde på. Vet inte vad det var, men något var det.

Jag körde in ved medan hundarna var lösa. Jag passade på att kamma lite päls på dem också. Nelly fäller sin ullpäls och den tar aldrig slut känns  det som. Selma fäller också en hel del. De var väl ute någon timme i alla fall!
Full fart på Selma!

När jag var klar med veden tog jag in Bosse och gjorde i ordning honom för en uteritt. Det var precis runt 0 grader så det var ganska hårt i marken på sina ställen, men det funkade i alla fall utan broddar.

Vi gav oss iväg förbi Kullagården och Hulegården och ut på gärdsvägarna, sedan smet vi upp i grushålan. Han var pigg och fin idag, ville gärna trava. Vi tog sedan vägen genom Skattagårdsskogen och där blev det lite galopp. Så härligt när han är så framåt!


Uteritt i det frostiga landskapet

Nu var det verkligen kallt ute, så nu fick jag nytta av mina fina vinterkläder. Värmesulorna låg i vinterridstövlarna, jag hade långkallingar och fodrade ridbyxor, en baselayer-tröja, en tjockare tröja utanpå det och en tjock väst. Det blev rätt kallt om ansiktet, annars frös jag inte direkt så.

När vi var klara tog jag in hästarna och gjorde i ordning Pelle. Sedan tog jag honom och hundarna på en runda runt Obbhult. Vi stack iväg strax innan fyra, laddade med reflexer överallt. Det började skymma, men det är fullmåne, så det var ju ganska ljust ändå. Jag behövde aldrig tända pannlampan.

Pelle var väldigt pigg och hundarna likaså. Jag fick traska på i rätt bra tempo. Himla kul att Pelle är så pigg och fin! Vintern är verkligen hans årstid. Då lever han upp och blir pigg och fin! Det känns rätt gött och gå med honom för han hade lite saker för sig. Skulle ner i dikena och beta det frusna gräset och så fick han spel på hundarna vid ett tillfälle och började studsa och sparka. Sedan lugnade han ner sig lite grann, men han var pigg hela vägen ända till vår backe hem. Då blev han lite trött.

Vi kom hem precis innan det blev helt mörkt ute och då hade klockan hunnit bli tjugo i fem. Sedan var det mat för både hästar och hundar innan jag kunde gå in och värma mig med en kopp te!

Igår glömde jag att kolla brevlådan. Det kommer väldigt sällan någon post på fredagar så jag tyckte nog inte att det var så noga. Men jag gjorde ändå en koll idag och då hittade jag till min stora förvåning en avi om ett rekommenderat brev. Det var inte vilket rekommenderat brev som helst, utan det var mitt nya körkort! Jäklar, vad det gick snabbt! Uppkörningen var ju i onsdags och kortet var klart att hämta igår (fredag). Så jag var och hämtade det. Känns så häftigt att det numera står "BE" som behörighet på mitt körkort! Så stolt!

Behörigheterna på mitt nya körkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar