Sidor

söndag 8 november 2020

Underbar novembersöndag!

Idag har faktiskt solen tittat fram och vädret har varit helt fantastiskt! I princip vindstilla och varmt för att vara november. Så idag fick Bosse komma ut på en skogsrunda.

Han var inte jättepigg till en början och när vi hade stått och pratat en stund med en granne hade han liksom parkerat där, och var lite småslö på vägen genom skogen. Men när vi kom ut på grusvägarna vid Bexells stenar blev han rätt taggad och ville galoppera. Tyvärr var det mycket folk i skogen, så det gick ju inte riktigt att uppfylla Bosses önskan om galopp överallt....

Men jag försökte galoppera så mycket det gick och han var med på noterna! Vi kom ner till Valasjön och tog det lite lugnt där innan vägen rätade ut sig, då galopperade vi på igen. Han tar verkligen i i galoppen nu och ligger på ordentligt. Samtidigt kan jag korta upp honom och samla ihop galoppen ganska mycket. Han är så himla fin nu!

Vi passerade några fotgängare och sedan drog vi upp för ytterligare en backe i galopp. När vi närmade oss asfaltsvägen saktade jag av och då insåg jag hur svettig Bosse hade blivit! Han var helt löddrig på bogen! Ja, det var ju rätt varmt och ingen vind. Jag fick knäppa upp västen och den tunna tröjan under. Så härligt!

Vi fortsatte mot Obbhult på skogsvägarna, vi hoppade över vattenpölar och fortsatte att galoppera. Så underbart!

Vi var ute närmare två timmar och Bosse var så pigg och glad! Jag hoppas verkligen att denna energi håller i sig när vi flyttar in i ridhuset till veckan och att han är laddad för att hoppa lite hinder på torsdag!
Härliga sol!


Lärkträden fäller sina barr!


Fortfarande några boklöv som vägrar släppa taget


En matta av löv


På väg ner mot sjön


Spegelblankt!


Svettig häst!


Härliga skog!


Utsikten!


Svampade av Bosse...

Min blöte kille!

När vi kom hem valde jag att svampa av Bosse eftersom han var så himla svettig. Även om det mesta hade torkat under skritten hem så var han ändå full med svettrester som jag tvättade bort. Jag minns inte när jag svampade en häst i november senast! Och det roliga var att när jag gjorde i ordning i stallet i morse ställde jag in den där svamphinken i sadelkammaren eftersom jag tänkte att den hörde till sommaren. Tänk vad fel man kan ha ibland!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar