Sidor

onsdag 30 september 2020

Kalle uteritt

Nu har redan halva arbetsveckan passerat och det är den sista dagen i september! Time flies!

När jag kom hem från jobbet var det fokus på att rida ut Kalle en runda. Idag var faktiskt alla tre i bortre delen av vinterhagen, vilket jag upptäckte när jag hade kommit halvvägs in i sommarhagen. Jag lyckades tråckla mig in i vinterhagen och hämta Kalle.

Han var som vanligt mycket lugn när jag gjorde i ordning honom. Inga konstigheter med det. Idag fick han gå en runda som vi red för några veckor sedan, förbi Kullagården, sedan Hulegården, därefter tillbaka mot Obbhult-vägen och vidare mot grushålan och sedan Skattagårdsskogen.

Eftersom han både gåtts med och ridit flera delar samt hela rundan tidigare räknade jag med att han skulle vara helt lugn och blev därför lite överraskad när vi inte ens kom förbi tröskan som står hemmavid på åkern. Han hoppade ut i åkern, men jag gick på honom, fick styrt ut honom på vägen igen och sedan förbi tröskan. 

Efter det var han lite tittig på vägen, han glodde på en bil som stod parkerad och var lite allmänt småfjantig. Samtidigt var han rätt framåt och ville trava vilket han gjorde i rätt högt tempo till en början.

När vi red på en gräsåker var han otroligt vinglig i traven fast att det fanns raka fina linjer att följa, men han var ändå rätt lugn och travade på som han skulle. När vi kom in i skogen blev han lugn och fattade galopp på eget bevåg. Men det var en mycket lugn galopp. Jag fick samma känsla som med Bosse igår, att det gick så fruktansvärt långsamt. Men jag försökte hia mig lite och låta han ha sitt tempo.

Det blev i alla fall en härlig runda och vi kom tillbaka hem utan missöden. Imorgon har han redan spenderat 4 veckor här och de 4 veckorna har gått så himla snabbt! 

Arkivbild på Bosse...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar