Sidor

söndag 6 september 2020

16 weeks of health

Nu är det ett tag sedan jag skrev om mitt egenpåhittade hälsokoncept, 16weeksofhealth! Men tro inte att jag har släppt detta, nej, det har jag verkligen inte!

Jag är nu inne på 13:onde veckan och  saker och ting börjar hända på riktigt!

16 veckor är en lång tid. Stundtals har jag känt att det är lite tjatigt. Stundtals har jag blivit så grymt sugen på att äta socker och dricka alkohol. Men jag har faktiskt lyckats stå emot. Det som jag tror hjälper mig mest är att detta inte är någon svältdiet enligt viktväktarmodell, pulvermodell, kaloriräkningsmodell. Nej, jag äter tills jag blir mätt och jag äter mat som gör mig mätt över tid. Genom att aldrig äta mat som höjer blodsockret hamnar det aldrig i källaren heller och skapar den där fruktansvärda hungern. Den där hungern som leder till att man vräker i sig saker som inte borde ätas.

Kött, fisk, ägg och animaliskt fett, det är huvudbeståndsdelarna i min kost och det mår jag så jäkla bra utav!

Nu har det ju dessutom gått så lång tid att jag kan, när tankarna om choklad kommer, tänka att vill jag vara där jag var för tre månader sedan? Eller vill jag vara där jag är nu? Och då blir valet enkelt! Jag vill såklart inte tillbaka till den kropp jag hade för tre månader sedan!

Det som har hänt sedan sist är att mina mått fortsätter att minska, midjan är nästan 10 cm mindre och rumpan är på väg däråt. Mina kläder sitter väldigt mycket lösare, där märks det mest. Och när jag köper nya kläder inser jag att storlek medium ser lite för stort ut. 

Idag nådde jag ett sådant där mål med vikten som jag har haft så länge jag kan minnas, nämligen att hamna i ett nytt tiotal! Jag har varit så nära så många gånger, sådär bara några hundra gram över. Jag har endast lyckats gå under den magiska gränsen för några år sedan då jag blev matförgiftad och kräktes och hade diarré i tre dagar. Men idag gick jag under den gränsen! Så underbart! Det var liksom ett kvitto på att det går! Och att det jag gör är rätt och bra.

När jag såg den siffran på vågen så försvann alla dumma tankar om att äta skräp! Och stärkte mina tankar om att jag inte vill tillbaka! It's all in your head!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar