Sidor

söndag 13 september 2020

Trimpass mellan regnområdena

Lagom till jag hade ätit frukost idag öppnade sig himlen och det började återigen att regna. Ännu en seg dag inomhus. Så trist! Men jag hade bestämt mig för att ifall det slutade att regna skulle jag rida ett pass på Kalle i paddocken.

Framåt eftermiddagen höll det så äntligen upp, men när jag kom ut iförd regnkläder var det ett tätt duggregn. Men det såg ut som om det skulle klarna upp och det var i alla fall lite ljusare ute.

Hästarna stod, tacksamt nog precis vid grinden så jag behövde inte lägga någon tid på att gå och hämta dem.

Jag gjorde i ordning Kalle, klippte hans man som jag tyckte var lite lång och borstade i ordning honom. Han stod mest och sov och tyckte att det var mysigt.

Han stod still som ett ljus när jag sadlade honom och det kändes mycket bra. Jag var fortfarande lite skeptisk till att det skulle kunna göra en sådan enorm skillnad med en annan sadel och tänkte att han kanske bara hade en ovanligt bra dag i fredags.

Jag skrittade fram honom för hand i vanlig ordning, gick upp till Obbhultvägen och vände och sedan tog vi några varv i paddocken. Magnus kom efter ett tag och höll oss sällskap och filmade faktiskt, så det kommer upp en video på Youtube inom kort.

När jag skulle sitta upp stod han helt still och var så tålmodig då jag tog god tid på mig. Och han gick ingenstans förrän jag bad honom. Så duktig kille!

Han var väldigt avslappnad direkt från start och tittade knappt på den del av paddocken som tidigare har varit så farlig. Han bara traskade på. Han kändes jättefin i skritten. Inte seg, men inte heller springig.

Jag jobbade honom som jag brukar, väldigt grundläggande, stora volter, böjning och ställning, någon halt här och där.

Jag satte igång med travarbetet och även där jobbade han på bra. Avslappnat och med ett jättefint stöd på bettet. Så fin! Han var styrbar och ridbar och skötte sig helt perfekt!

Det enda som hände var att han vid ett tillfälle i traven kastade sig åt sidan och då var jag på riktigt nära att falla av för jag satt lite framåtlutad, men på något sätt hittade jag tillbaka balansen, kunde bli lite arg på honom och sedan kunde vi fortsätta att jobba.

Han var superfin i galoppen också i båda varven. Inte alls så flängig med huvudet som förra gången jag filmade. Utan jag kunde jobba honom fint i galoppen och det kändes bra och någorlunda avslappnat. Så glad för detta!

Det blev ett superkul pass och nu kunde jag ju känna på honom lite mer och jobba lite mer, så det kändes riktigt bra.

När vi var klara beslöt jag mig för att skritta av honom ute, så vi skrittade ur paddocken, han var lite spänd på vägen mot stallet, men jag drev på honom framåt och han köpte det. När vi kom till gårdsplan ville han gå till stallet, han tyckte väl att han var klar, men jag lyckades lura ut honom på vägen och när han väl kom dit gick han på bra framåt och kunde slappna av ganska så omgående. Vi gick återigen upp till asfaltsvägen och tillbaka. Han kändes lugn och fin och efter detta tänkte jag att det får bli en uteritt nästa gång. Det ska ju bli sol och mindre blåst i veckan så då hoppas jag kunna få till något fint uterittspass på honom!
Nyligen uppsutten!

Resten av dagen regnade det vidare, så vi hann precis pricka den lilla stund det var uppehåll. Vi blev inte jätteblöta i alla fall så det var gött!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar