Sidor

tisdag 15 september 2020

Energifylld tisdag!

Vanligtvis är tisdag den sämsta dagen på hela veckan för mig, men idag hände något. Jag vet inte riktigt vad egentligen. Kanske att klockan inte ringde förrän kl 6 eftersom jag skulle inom Kvantum för att köpa en tårta till jobbet?

För det var ju inte någon särskilt lugn dag på jobbet. Jag har suttit i möte från klockan nio till strax efter tolv, stod sedan och snackade ett bra tag med en projektledare så att jag fick äta närmare kl 13 och sedan var det intensivt arbete med en utredning resten av dagen.

Andra tisdagar brukar jag tappa all energi och sitta och gäspa från lunchtid ungefär och när jag kör hem brukar jag vara så trött att jag bara vill gå och lägga mig. Men idag var någonting annorlunda!

Jag har ägnat lite tid att lyssna på några podavsnitt om mental träning, "tänk dig till bättre ridning" på Spotify, rekommenderas! Och jag blev lite peppad att fortsätta min mentala träning som jag påbörjade i somras.

Jag hade lite fjärilar i magen inför kvällens uteritt med Kalle, då det inte gick jättebra förra veckan då han reste sig och var allmänt ostyrig emellanåt. Dock tror jag ju att det berodde på att han inte tyckte om sadeln, men helt säker var jag inte, så lite nervöst var det allt.

Därför gjorde jag en mental avslappningsövning innan jag gick ut i stallet.

Hästarna var vid grinden så jag behövde inte lägga någon tid på att gå och hämta dem, skönt! Jag fick tagit en så fin bild på Kalle när han står och spanar ut genom sitt stora fönster. Tror verkligen att samtliga hästar gillar sina stora fönster!

Fönsterspanaren

Jag gjorde i ordning honom och han var väldigt lugn och fin, förutom att han var grymt irriterad på flugorna. Nu när det har blivit härliga 20 grader igen kommer ju de odjuren tillbaka.

När jag kom ut ur stallet gick jag först ett varv på gårdsplan med honom innan jag satt upp. Han stod blick stilla när jag satt upp. När jag bad honom gå framåt var han på väg in i stallet och ville inte gå mot vägen, men jag sa till honom på skarpen med pisken och det köpte han. Han gjorde endast ett litet lättande fram som knappt märktes och sedan gick han på bra framåt hela rundan!

Han fick gå förbi Kullagården och Hulegården, där vi gick förra gången jag red ut honom, så det hade han ju sett tidigare, men denna gång vände jag mot Obbhultvägen istället.

Han travade lite på grusvägen och han var så lugn och fin i traven. Sedan sneddade vi över gräsåkern mot Smeas och grushålan. Mitt ute på åkern fick han syn på något som han tyckte var konstigt vid Smeas och ville vända, men återigen bad jag honom att gå framåt och då gjorde han det.

Han är lite lustig, för han kan vara superspänd och titta på saker, men om jag begär att han ska gå framåt så gör han det utan några krusiduller. Så jäkla skönt!

Så snart vi kommer in i skog blir han också så himla lugn! Så härligt! När vi var på väg upp ur grushålan blev han lite rädd för några blåa tunnor, men jag bad honom och gå fram och då gjorde han det där med.

När vi travade upp i Skattagårdsskogen flög ett gäng ander iväg, men dem reagerade han på lite sent och väldigt svagt, han gjorde bara något halvhjärtat skutt. Jag kände mig lugnare och lugnare på honom. Jag litar ju inte riktigt på att han verkligen går fram överallt, men det kändes ändå oerhört bra att få till ett sådant här uterittspass på andra försöket! 

Han slängde sig inte åt sidan en enda gång och försökte inte resa sig på allvar en enda gång! Jag var så nöjd med honom! Jag hade ändå räknat med att det skulle bli lite kämpigare med tanke på hur det gick förra gången som sagt.

Det här bådar ju väldigt gott för framtiden om han efter knappt två veckor på plats hos mig beter sig såhär bra vid en uteritt! Dock var det ju helt vindstilla ute och så härligt soligt och varmt väder. Ännu en fantastisk septemberkväll!

Coola Kalle!

När jag var klar med Kalle och hade fått ut alla hästar i hagen igen skyndade jag mig för att byta om till träningskläder. Energin var inte slut efter ridpasset, jag var så glad att det gick så bra så det blev snarare en energipåfyllning!

Så jag hann ut strax efter kl sju, hämtade hundarna och så sprang vi en underbar runda i värmen. Både hundarna och jag klarade värmen oväntat bra. Jag hade endast shorts och linne på mig och det var väldigt varmt ändå. Men jag sprang på ordentligt och jag snittade faktiskt 5:46-tempo hela den 5,5 km långa rundan. Kroppen var så full av energi att det bara var så underbart att springa!

Vi sprang banvallen ut till Tvååkersvägen och sedan tillbaka Linarpsvägen. Så en ganska okuperad runda utom i början och på slutet. 

Pigga vovvar!


Fantastisk solnedgång!


Även när jag hade sprungit klart hade jag lite energi kvar och skar ner och förvällde en del av all svamp som vi plockade i helgen. Så nu är det arbetet också gjort! Magnus har varit snäll och rensat all svamp. Gött att få ordning på saker och ting!

Jag lade också min pannlampa på laddning. Den kommer troligtvis att behövas på torsdag då jag ska träna med Bosse hos Charlotte. Dagsljuset börjar försvinna strax efter kl åtta nu och jag rider ju till kvart över åtta. Så nu finns det ingen återvändo, mörkret är snart här! Fast jag försöker njuta av att det ändå är ljust till klockan åtta fortfarande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar