Sidor

söndag 13 september 2020

Regnig lördag

Igår vaknade jag upp till en regnig och blåsig lördag. Jag vaknade av mig själv alldeles för tidigt, typ kvart över fem och kunde inte somna om. Så drygt! Men jag hade ett ärende som jag uträttade innan jag gjorde frukost och därefter passade jag på att städa hela huset. Det gick snabbt eftersom det endast är jag som har varit hemma och "stökat ner". Jag har inte haft tid att stöka ner nu när jag har tre hästar!

Vid 13-tiden kom Magnus och Christoffer hem efter en vecka i Pajala där de har jagat älg. De lade ner lite kött och sedan gjorde jag mat och därefter slutade det äntligen att regna! Så jag passade på att ta in hästarna och ta ut Bosse på en uteritt.

Nu när det har regnat är det ju inte lämpligt att rida på åkrarna, så jag tog banvallen ut till Tvååkersvägen och sedan in mot Linneskogen. Bosse var pigg och lite småtittig, men han gör ju aldrig något dumt, rycker mest till som värst. 

Han fick galoppera och tyckte att det var kul, så han var verkligen på hugget, så härligt! Vi var ute närmare en timme och det blev en mysig runda.
Bosse i blåsten

När vi kom hem var det fortfarande lite dagsljus kvar så jag beslöt mig för att gå en runda med Pelle. Han var också väldigt pigg! Han fick för sig att några kreatur var farliga och sedan var han spänd genom hela Skattagårdsskogen. Men han skrittade på bra och var inte sådär "gammal" och trög som han kan vara i skritten ibland. Han har ju vilat denna vecka efter att ha fått en rätt rejäl spark på sidan nedanför bogen. Men han vill definitivt inte ställas av.

Jag tror att hösten är hans årstid, han brukar alltid tagga till lite extra då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar