Sidor

torsdag 24 september 2020

Hästfri onsdag och första träningen med Kalle!

Igår tog jag en "hästfri" onsdag och sprang istället en runda med mina härliga vovvar. Vi sprang runt Stenaljung och sedan Obbhult och Linnarp. De fick bada i grushålan eftersom det var rätt varmt och skönt ute, närmare 20 grader. Så underbart väder!

Badglad vovve 1

Badglad vovve 2

Jag hade en bra löpkänsla hela vägen och bestämde mig för att springa hela helvetesbacken hem, vilket jag också gjorde. Pulsen var uppe och vände på 177, så visst var det jobbigt, men också härligt att besegra den jäklans backen!

När jag var klar med springandet lagade jag till en lax i ugnen och åt den till kvällsmat, så gott!

Idag har jag suttit hemma och jobbat på förmiddagen eftersom vi hade gruppaktivitet i Åkulla. Kändes onödigt att lägga totalt en timme på vägen fram och tillbaka när jag bor fem minuter från där vi skulle träffas efter lunch. Aktiviteten var att plocka svamp och att hitta så många sorter som möjligt.

Vi hade en svampguru med oss och han berättade en massa spännande om alla svampar vi hade hittat. Jag hittade ett nytt bra trattisställe och där var några mindre stackare. Hittade också några fina taggsvampar och en kantarell. Det var i alla fall en kul aktivitet att göra!

Sedan fick jag lite bråttom hem för att hinna förbered för kvällens "stora" händelse, Kalle och jag skulle bege oss till ridhuset för första träningen tillsammans för Charlotte.

Som vanligt var han lätt att hämta i hagen och brydde sig inte ett dugg om att han var själv i stallet när jag gjorde i ordning honom.

Igår fick jag också hem Kalles boxskylt som jag beställde från LR design. Så idag skruvade jag upp den så nu har alla mina grabbar varsin skylt. Det är ju rätt så många år sedan jag köpte Bosses och Pelles boxskyltar och ändå kunde jag få en exakt likadan nu. Det är grymt bra!
Kalles nya skylt


Bosses skylt


Pelles skylt

Jag gjorde en liten felberäkning och kom iväg senare än jag hade tänkt. Kalle har ju aldrig varit i ridhuset tidigare så jag ville ha god tid på mig att gå runt med honom och rida fram. När vi om dit var det ett ekipage som gick in samtidigt så vi hade sällskap och Kalle var väldigt lugn. Det enda han reagerade på var "hålet" i sargen på långsidan. Men det där hålet har både Bosse och Pelle också reagerat på och det har tagit dem några ridpass innan de har accepterat det och insett att det inte bor några troll där...

Jag satt lite och väntade på att han skulle vända, men för första gången så vände han inte en enda gång. Han var så duktig och fin idag!

Jag hade trott att vi skulle öva mycket på rakriktning, men istället blev det mer framåtridning som jag ska ägna mig åt. Och jag bannar mig själv över att jag inte har insett det självklara! Jag har ju "fis-ridet" runt i ganska makligt tempo hela tiden såklart! Typiskt mig!

Jag fick göra lite tempoökningar på långsidorna i traven och öva på övergångar från trav till skritt. När han ville skjuta upp huvudet i avsaktningarna skulle jag istället för att bromsa och dra i tyglarna istället lägga om benen. Det är ju rätt ologiskt och lite svårt att komma ihåg, men han var betydligt finare i avsaktningarna idag!

Vi galopperade också och där vill han ju gärna tränga inåt i vänstervarvet. Jag fick jobba stenhårt med innerskänkeln och fick lite kramp, men jag skulle också kicka till lite kraftigare med den för att få honom att förstå och han blev faktiskt jättefin stundtals där! 

Jag tycker att han (och jag) gjorde ett riktigt bra jobb idag! Vi körde inte så hårt med honom, jag ville egentligen bara att Charlotte skulle se honom och ge mig lite tips på vad jag behöver träna på. 

Jag är så otroligt glad över att han skötte sig så himla bra! Idag har han varit här i tre veckor och redan är han så himla cool! Men han är ändå inte avstängd eller trög utan han gör ju arbetet väldigt bra. Och jag trivs så himla bra med honom!

Jag kan knappt fatta att det redan går såhär bra med honom efter så kort tid! 

Det är så nyttigt att träna för Charlotte för ridningen blir så mycket bättre och jag får så mycket mer ut av att rida honom. Jag kan direkt få tips på hur jag ska agera, ta med mig det hem och utvecklas tillsammans med honom. Det är så himla kul!

När vi var klara var det mörkt ute och jag tände pannlampan. Jag gick med honom eftersom jag inte visste hur han skulle reagera på mörkret och pannlampan. Han var lite stissig tills vi hade passerat Linnarp och svängde ner på vår grusväg. Sedan slappnade han av totalt och traskade på helt oberörd. Inte heller brydde han sig om den traktor som vi mötte nere vid gärdet. Han är så cool och jag älskar hans temperament! Det är så lätt att han en häst som inte bryr sig om saker som många andra hästar tycker är läskigt! 
Min fina stjärna med reflexer på benen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar