Sidor

tisdag 8 september 2020

Kvällspromenad

I morse när jag vaknade trodde jag att det var onsdag ända tills jag satte mig och åt frukost och kom på att det bara var tisdag.... Suck!

Men jag lyckades ta mig igenom hela dagen och när jag kom hem hittade jag energi till att motionera Kalle. Det blåste väldigt mycket ute idag också och hundarna behövde motioneras, så jag tog en promenad med hundarna före mig och Kalle bredvid mig.

Han kom själv i hagen idag, de andra två stod längre bort. Så då passade jag på att ta in honom själv. Han var lugn med det. Blev lite nervös när jag tog in Nelly och Selma i stallet. Selma skällde och de sprang runt och busade. Han tyckte nog att de var lite stökiga... Men han lugnade sig snart igen och vi kunde gå ut.

Vi gick runt Obbhult och Linnarp. Han var lite tittig här och där, men traskade på bra, inga tendenser till att stanna någonstans, vilket var skönt. Men så gick vi ju lite före honom så han hade väl inga tankar på att stanna. Lite så jag behöver rida honom tänker jag, hela tiden hålla igång honom, inte ge honom några chanser att stanna och ställa sig.

Det blev en väldigt trevlig runda och allt vi gör tillsammans stärker vårt samarbete, så egentligen kvittar det om jag rider eller går med honom. Jag har ju all tid i världen, har ingen som helst brådska med den hästen. Det får ta tid att lära känna honom och att hitta alla "knappar" på honom.

Han är ju väldigt härlig att ha att göra med och han går ju liksom bara med på det jag hittar på med honom. Så han är faktiskt superduktig!

Kalle och jag

Vovvarna före oss

En annan sak som jag reflekterade över i morse var att snökäpparna hade kommit upp. Helt jäkla otroligt! Det är ju minst två månader för tidigt! Vi får ju vara glada ifall det kommer någon snö på denna sidan årsskiftet i denna delen av landet! Löven på träden har ju inte ens hunnit gulna än... Det måste ha blivit något fel någonstans, någon måste ha sett fel i kalendern eller något... Känns onödigt att de är uppe redan. Många lär ju ha körts ner om snön väl kommer!
Snökäppar i september....

När jag var klar med hästar och hundar passade jag på att köra in lite ved. Det är egentligen inte så kallt ute, men blåsten gör att det känns lite ruggigt. Så jag tände faktiskt i pannan och eldade lite. Så kanske det känns mindre svalt imorgon!
Första eldningen för säsongen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar