Sidor

lördag 19 september 2020

Mysig lördag

Vilken fin och mysig lördag jag har haft här hemma! Det har varit t-shirttemperatur, men molnigt. Helt vindstilla. Så underbart väder!

Jag tog tag i uteblommorna idag. Det har ju varit torrt nu igen och jag har inte hunnit/prioriterat att vattna. Så det fanns mycket visset att ta bort. Såhär såg mina nejlikor ut före:
Mycket visset

Och efter såg de ut såhär:

Kanske orkar de en blomning till?

Jag klippte ner alla palettblad också som har växt som hejsan i sommar. De är så fina! Jag passade på att ta lite sticklingar också. Jag ska övervintra ett gäng så att jag har fina exemplar till utekrukorna nästa år tänkte jag och så blev det så många att jag tar med mig till morgondagens tjejfrukost hos Martina.

Det blommar och växer på altanen

Det var riktigt mysigt att plocka i växterna och pyssla samt vattna, det är något speciellt med att ha nävarna i jorden så att säga!

När jag var klar med växterna tog jag in hästarna för att göra i ordning Bosse för en uteritt. Vi har inte haft många flugor i sommar men nu är de ettriga som attan! Så fort vi kommer in i stallet är de på hästarna och de är väldigt irriterade när jag ska göra i ordning dem. Bosse stod och sparkade och höll på så jag borstade honom snabbt och dränkte honom sedan i flugspray och då blev han mycket lugnare.

Han är så himla snäll och go nu. Det går att sadla honom utan att han äter upp mig, han gillar att bli borstad och han lyfter hovarna som en gentleman. Kul att han ändå har ändrat sitt temperament till det bättre och blivit en sådan go häst! Sedan finns ilskan kvar där och man kan fortfarande inte stå oförberedd för nära hans box, men det är mer och mer sällan som han gör sina utfall. Kanske har Kalle en positiv inverkan på honom?

Idag fick han gå en rejäl skogsrunda och vi tog vägen upp till Spekås, vidare förbi Gamlens och Östra golfbanan och sedan in mot Grimsjön. Han var lite lat till en början, men vid Gamlens blev han lite piggare. Han tycker ju att det är lite spännande därifrån hela vägen till Breavad så där knatade han på bra i skritt och trav.

Idag galopperade vi hela vägen upp för backen efter Grimsjön och sedan blev vi fullkomligt överfallna av de äckliga älgalusen! Så många och så ettriga! De var överallt och sprang på både mig och Bosse. URK!

Det blev mer galopp upp mot Bexells stenar och sedan hem mot Ryen. Vi skrittade genom skogen och då var han så svettig att han skummade. Det var verkligen varmt idag! Och skönt!

På Ryenvägen blev det också mycket trav och galopp och jag tycker att jag lyckades rida på rätt bra ändå, men ändå blev det bara strax över fem minuter galopp och 21 minuter trav. Det känns alltid som om vi galopperar och travar med än vad Equilab-appen registrerar...
Härligt i skogen!


Äckliga älgalus!

Det känns som om vi behöver jobba mer på Bosses kondition och styrka igen. Vi har ju inte ridit jättemånga längre skogsritter i sommar, men nu när han bara ska träna för Charlotte varannan vecka ska jag försöka att få till lite långpass i alla fall varannan vecka. Han behöver verkligen det för att stärka sig!

Men det var så himla kul att vara ute med honom och jag satt  nog och log ett brett leende hela vägen runt!

När vi kom hem fick Bosse en välförtjänt dusch och sedan gick han ut och rullade sig. Så nöjd!
Dusch!


Dagens runda

Nu sitter jag med blekmedel i mitt hår, och det är dagens tips, faktiskt! För när jag stod och kletade in blekmedel i hårrötterna kom det en lite älgalus och sprang ned för nacken på mig. Den gillade inte blekmedel! Synd att man inte kan bleka håret varje gång man har blivit utsatt för de där odjuren...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar