Sidor

lördag 19 september 2020

Stressig fredag

Igår hade jag en ganska stressig dag kändes det som. Mycket som skulle göras på lite tid! Dagen började med att Selma fick duscha, hon skulle nämligen in till veterinären för att göra sin andra öronspolning. Jag är så trött på att hennes öron hela tiden blir smutsiga! Och nu har hon fått bakterier av sedomon sort som är väldigt svåra att bli av med.

När hon var färdigduschad startades jobbdatorn och jag jobbade fram till jag skulle köra iväg Selma vid ett-tiden. Två möten på distans klarades av och så en del administrativt arbete därtill. Just nu befinner jag mig i en situation där jag aldrig känner att jag är riktigt "klar". När saker och ting funkar bra så brukar jag avsluta fredagarna med att titta in i kommande veckor och förbereda så mycket som möjligt. Nu ligger jag hela tiden steget efter. Lite jobbigt, men jag tror att jag snart är ikapp!

Jag lämnade Selma på djurkliniken och sedan åkte jag hem och red min fina Kallis! En sådan underbar häst han är! Han har ju bara varit här i två veckor, men han har anpassat sig så himla bra!

Jag började med att gå ner med honom till gärdet och vända och sedan till paddocken. I paddocken gick vi också några varv. Han var hur lugn som helst så jag satt upp. Han stod helt still när jag satt upp, så duktig kille!

Han är fortfarande lite tittig vid kortsidan vid ingången, men han gör inga större utvikelser där utan accepterar att jag böjer honom från utgången och trycker på framåt. Han gjorde ett hopp åt sidan vid ett tillfälle, men det var mycket mer "halvhjärtat" än vad han har gjort tidigare då jag nästan flög av.

Här hängde jag löst!


Jobbet jag gjorde med honom igår innebar stora volter, varvbyten och övergångar skritt-trav-skritt. Jobbar honom väldigt grundläggande, rakriktning, takt och tempo. Böjning och ställning. När jag rider på bortre volten i vänster varv vill han gärna gena "sista" kurvan på den stängda delen av volten. Först i trav. Han tar inte innerskänkeln ordentligt där och jag tränger därför inåt med innertygeln över mankammen. Jag fick till det bättre och bättre i traven genom att förekomma honom lite innan, men i galoppen var det svårare.

Han fick galoppera lite på långsidorna också denna gång, har ju mest hållit oss till volterna tidigare. Jag är lite skraj för att han ska slänga sig åt sidan i galoppen nere vid ingången. Det kanske han inte alls gör, men oron finns där, så jag tar det lite åt gången. Han är lite seg vid galoppfattningarna, men det är också något jag ska jobba mycket med, att få reaktionen när jag vill ha den. Det jobbet gjorde jag ju också i skritt till trav.

Han gör fina övergångar från skritt till trav, men vid nedsaktning vill han slänga upp huvudet. Jag försöker att inte dra i tyglarna, men det blir svårt när han drar dem från mig. Något som vi behöver jobba på alltså!

Totalt sett var han superfin att rida och jag känner mig mer och mer avslappnad med honom. Han slappnar också av mer och mer nu, så himla kul!

När vi var klara med passet skrittade jag ner honom till gärdet igen och han var superlugn. Så cool kille! Det känns verkligen som om han är den perfekta uterittshästen för mig! Tänk, han är bara sex år och han har bara varit här i två veckor! Och redan känns det så kul att rida honom! Enda kruxet är att jag vill rida honom varje dag :)

Min fina Kallis!

Så bedårande söt!

När jag var klar med Kalle åkte jag och hämtade Selma. Öronspolningen hade gått bra och det var inte lika mycket bakterier i öronen längre. Vi är på rätt väg! Så skönt! Nu fortsätter vi med den öronbehandling vi gör samt kortison och allergifoder så hoppas vi att detta ger sig en gång för alla!

När jag kom hem igen planerade jag att gå en kort runda med Pelle som inte har varit ute denna vecka. Jag fick sällskap av Loke, som var på besök tillsammans med Thor och Elinore. Vi gick en runda i skogen och snackade lite :). Så mysigt! Han berättade om vad han gör i förskolan, svårt att fatta att han redan går i skolan, lilla Loke!

När vi kom tillbaka var maten klar och vi käkade lite grillat kött och potatis. Så gott! Satt som en smäck för mig som åt frukost tidigt igår!

Nu är det lördag och Bosse ska ridas ut. Får se hur jag gör med de andra två. Hade varit smart att motionera en av dem i alla fall så att jag inte behöver rida tre hästar imorgon! Kanske att Kalle får en uteritt också...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar