Sidor

fredag 4 september 2020

Hektisk fredag

Idag har det varit lite hektiskt. Jag har jobbat hemifrån i väntan på hovis. Fick besked att han skulle dyka upp vid 14-tiden istället för på förmiddagen, vilket bara var bra, då fick jag jobbat mer istället. Men det blev ändå stressigt till sist. Jag tog in hästarna vid halv två och sedan kom det ett SMS tio över två att han körde från Broaryd... Så han var alltså inte på plats förrän vid 15. Och då kunde jag lugna ner mig lite i alla fall :)

Det var Bosse som fick nya skor idag. sex veckor och två dagar har han haft på sig att slita ner sina skor så att de glappar. Sömmen sitter dock bra på utsidan av hoven, men eftersom han sliter skorna så mycket så försvinner sömhuvudena och skorna blir tunnare och då börjar de glappa.

Jag och Kalle stod och gosade en lång stund. Han är verkligen en så himla mysig häst! Jag gick in till honom i boxen, konstaterade att han fått ett lite större sår på insidan av vänster bakben samt på utsidan av höger framben. Jäkla Pelle! Han har varit så arg på honom! Så tråkigt, för Kalle är ju så snäll och går inte ens i närheten av Pelle, håller sig på sin kant. Men Pelle ska minsann jaga honom!

Pelle hade minsann fått lite moteld ändå för han hade ett rätt rejält sparkmärke bredvid höger bog.

Bosse var lika odräglig som vanligt mot hovis. Det var dock några flugor som irriterade honom. Trots att jag dränkt honom i flugspray och sedan lagt på flugtäcke. Men när slickburken kom fram blev han lite bättre i alla fall.

När Bosse var färdigskodd gjorde jag i ordning Pelle för en uteritt. Tänkte att det vore bra för honom och bli av med lite energi så att han inte orkar jaga runt Kalle i hagen.

Vi tog en tur runt Obbhult. Jag gick på honom lite när han ville gå superlångsamt i början. Jag har ju sett att han minsann inte är så långsam i hagen... Och han svarade faktiskt bra och skrittade på lite mer ordentligt. Han fick även trava på lite grann. Han hade inte blivit halt av den där sparken han fått i alla fall, så det var ju skönt!

Surhäst på tur!

När jag var klar med Pelle gjorde jag i ordning Kalle och så gick vi en runda i skogen. Idag var han lugnare än igår. Men han skrittade på jättefint! Jag tyckte ju att han var lite seg i skritten när jag red honom, men nu fick jag se att han har en jättefin skritt!

Vi gick på en hare och ett rådjur. Kalle kikade lite på dem, men gjorde ingen större sak av det hela. Han tittade på några andra saker på vägen, men det var inget som gjorde honom särskilt upprörd. Han känns otroligt lugn och cool för att bara vara sex år och han verkar gilla läget att vara på ny plats!

Så imorgon får det bli en uteritt med honom. Första gången här hemma, fjärde gången någonsin jag sitter på hans rygg. Ska bli så kul!

Blivande skogsmulle!

När jag var klar med Kalle släppte jag ut honom först i hagen och sedan Pelle och sist Bosse. Helt plötsligt var det helt lugnt i hagen och Pelle ignorerade honom mer. Så skönt att han inte fortsatte att jaga honom! Det är ju så lätt hänt att de skadar sig ordentligt när de håller på sådär! Hoppas nu att Pelle börjar acceptera honom så att det är slut på jagandet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar