Sidor

måndag 28 september 2020

Kalle i paddocken

Det blev en riktigt bra start på denna vecka må jag säga! Min energinivå är fortsatt hög och det känns super! Jag har fått gjort mycket bra på jobbet idag och dagen har verkligen rusat fram. Jag skulle haft ett möte kl 16, vilket hade gjort det lite svårt att hinna rida idag, men till min stora glädje flyttades mötet till imorgon förmiddag istället.

Så hela dagen kunde jag se fram emot ett pass med min fine Kalle!

När jag kom hem bytte jag kläder och gick ut för att hämta Kalle i hagen. Alla tre hästar stod och gömde sig bakom kullen i sommarhagen och ville inte alls komma till sin matte. Kalle, som kom fram varje gång jag ropade i början har tyvärr slutat med det nu. Han har väl inspirerats av de andra två kan jag tänka mig...

Han var faktiskt lite småstissig på stallgången idag när jag gjorde i ordning honom. Jag var nog också lite uppstressad. Lite för förväntansfull inför passet och jag märkte att jag agerade lite stressat. Men jag fick gjort i ordning honom och vi gick ut i paddocken.

Idag fokuserade jag på att bara hitta ett bättre tempo i trav och galopp och att kunna rida hela varvet runt utan att han skulle kika på en massa saker. Och tänk, det blev precis som jag hade planerat!

Han tittade förvisso lite på hindren som står utmed staketet (utanför) och han var lite småspänd i nedre delen av paddocken, men när jag red beslutsamt och bad honom tänka framåt så gjorde han det och för första gången här hemma blev det ett pass helt utan vändningar! Så jäkla skönt!

Jag vågar inte riktigt ropa "hej" än och lita på att han aldrig mer kommer att vända, men jag sitter inte och väntar på att han ska göra något utan fokuserar istället på att han ska gå fram som jag vill.

Jag jobbade mycket övergångar där jag försökte få honom att inte dra upp huvudet. Det går faktiskt bättre och bättre måste jag säga, även om han gärna sticker upp huvudet i avsaktningarna så går han fram i fin form och med stöd på bettet.

Han var väldigt fin i munnen och kontakten till bettet idag också och slängde inte med huvudet en enda gång! Jag kan inte riktigt fatta att det redan går såhär bra med honom! Han har ju inte ens varit här i fyra veckor än. Men det är ju så kul att rida honom varje pass! Och jag börjar känna ett lugn med honom som jag tror smittar av sig på honom.

Jag red på bättre i traven nu och gjorde lite längningar längs långsidorna, vilket han svarade bra på. Hela tiden när han tappade formen gick jag på honom framåt istället för att bromsa och det funkade otroligt bra!

Vi galopperade också hela varvet runt i båda varven för första gången och det gick superbra. I galoppen blir han lugnare och jag fick jobba en hel del med att hitta ett bättre tempo i galoppen och få fram honom. Kanske har han fortfarande lite känningar efter lördagens långrunda i sin kropp.

Men jag tycker att han skötte sig superfint idag också! Och jag känner att vi snart ska börja nosa på lite bommar och hinder! 

Min fine Kalle efter passet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar