Sidor

måndag 31 december 2018

2018 övrigt

Jag tycker nog att 2018 har varit ett bra år även när det gäller livet utanför hästarna. Avsevärt mycket bättre än 2017 i alla fall då vi hade en hel del ledsamheter i våra liv.

Året började med en inköpsresa till Tyskland inför Magnus 50-årsfest som vi skulle ha i början på februari.

Inköpsresa
I januari jobbade jag lite på Vattenfallskontoret i Göteborg, vilket innebar långa arbetsdagar pga lång restid. Men jag lyckades i alla fall undvika en resa till Forsmark i slutet av januari, vilket var oerhört tacksamt då jag hade fullt upp med förberedelserna inför Magnus fest.

Festen blev otroligt lyckad. Det var ca 80 personer som kom och alla var lyriska över maten, musiken och sällskapet. Så kul!

50-åringen och hans tårtor!
I februari och mars hade vi vinter, vilket var härligt. Dock uteblev skidåkningen eftersom jag helt enkelt inte hade någon lust. Och behöver köpa nya skidor. Däremot blev det mycket promenader med hundarna och annan rörelse.

Helga i snön!

Mitt fina hus iklätt snö

Vinter i växthuset
Min födelsedag firade vi på Stenungsbadet där vi badade och åt enorma mängder god mat samt sov gott i den fina hotellsängen! När vi skulle hem var dock batteriet på Magnus bil urladdat så det tog lite tid innan vi kom iväg.

Bad-tjej
När våren kom tog jag fram rullskidorna och körde en del, men kom egentligen aldrig igång ordentligt. Jag har inte varit igång med någon träning alls egentligen detta år. Inte om man jämför med tidigare år då jag har tränat i alla fall minst varannan dag. Jag har haft lite skadeproblem i löpningen och för cyklingen har jag inte haft någon lust helt enkelt. Det har varit mer fokus på ridningen som ju har blivit jättekul!

Ett av få rullskidpass det här året
I våras fick vi äntligen draget in vatten i växthuset samt en vattenutkastare på gaveln vid köksingången. Äntligen slapp jag dra vattenslangen från källaren och framför allt hamnade ju slangen där det behövs som mest vatten, dvs i köksträdgården.

Vatten i växthuset - vilken lycka!
Är det något vi har gjort detta år så är det ju att vattna. Det kom ju som sagt knappt något regn mellan maj och augusti och det var torrt överallt. Brunnar gick tomma, men inte vår. Det syntes knappt att det var dåligt med vatten i den. Och grannarna hämtade vatten till sin trädgård från vår gamla brunn som heller aldrig går tom. Det räddade nog deras trädgård:).

Sommaren kom redan i maj och aldrig förut har jag solat så mycket. Som jag älskade det! Sol och värme i princip oavbrutet i fyra månader. Så underbart! Enda gången det var lite sämre väder var såklart midsommarveckan, då vi vackert fick sitta inomhus på midsommarafton.

Men vad gjorde det, jag njöt av värmen ända tills det faktiskt blev för mycket för mig också och jag var rätt så matt under semestern då temperaturen knappt var under 30 grader någon vecka.

Njuter av solen
Vi började också bada otroligt tidigt i år! I slutet av maj var det 24 grader i Björkasjön. En sjö som sällan håller över 20 grader. Vi badade så gott som varje dag och framför allt badade vovvarna som var otroligt varma. Nelly med sin ullpäls hade det allra varmast, stackaren. Jag fick en hundtrimmer och med den klippte jag Selmas päls. Hon brukar ju också vara olidligt varm om sommaren, så hon var rätt nöjd med sin kortare päls!

Bad i Björkasjön

Helga var lite badkruka
I juni tog min brorson Olle studenten och det var kul att uppleva studentfirande igen. Det är ju några år sedan sist! Längtar fortfarande tillbaka till min egen studentdag, tycker att det är någon av de bästa dagarna i mitt liv.

Jag och "min" student!
Under sommaren kom fiber- och elledningsgrävandet igång igen och äntligen fick vi fiber i huset! Så härligt! Jag sade hejdå till Telia och skaffade ett billigt, men mycket välfungerande fiberabonnemang. Plötsligt tog det endast 20 minuter istället för 5 timmar att ladda upp en längre Youtube-film. Vi sade också upp vårat Boxer-abonnemang på TV:n och införskaffade oss en Chrome-cast istället. Det har vi hittills inte ångrat och vi har inte känt att vi har missat något på de där reklamkanalerna som vi hade förut.

Fiberinstallation
När elledningen grävdes ner över gårdsplan kom det upp enorma mängder sten, troligtvis från det gamla huset. Då fick Magnus feeling och började lägga en mur kring köksträdgården. Den håller han fortfarande på med...

Trappa till köksträdgården
I juli åkte Emelie och jag till Stockholm för en gryningsritt. Min tredje i ordningen. Solen sken och det blev en jättemysig tur! Sedan åkte vi till syrran på Lovö och fick flyga med svågern. Jag var sjukt nervös över att bli åksjuk, men fick testa Calma åksjuketuggummi som räddade mig och jag tyckte det var hur lugnt som helst trots rätt rejäl turbulens!

Planet vi flög med
Vi hälsade också på syrrans islandshäst Gandur och fick ta en tur på honom.

Gandur och jag
Det blev många promenader med hundarna till grushålan för att bada de varma sommardagarna.

Hundbad på g!
Odlingsåret var rätt bra i år! Vi fick bigarråer på vårt bigarrå-träd, plommon, fläder i mängder och gigantiska zucchinis i mängder.

Stora och många zucchinis!
Jag fick också mina första blomkålshuvuden som även de blev stora och fina!

Blomkål
Vinrankorna på baksidan av stallet gick bananas och levererade mängder av vindruvsklasar. Vinrankan i växthuset började växa ordentligt efter att ha blivit av med sin kruka och istället blivit planerat direkt i jorden.

Vindruvor från uterankorna
Något som inte har varit bra i år det är ju såklart svamptillgången pga torkan. Men lite svamp har det ändå blivit. Med betoning på lite. Jag har å andra sidan fortfarande kvar svamp i frysen från förra året.

Svampfräs
I oktober lyckades jag springa in med lilltån i ett soffben och slog i rejält! Det tog flera veckor innan jag kunde gå normalt på den foten.

Blå lilltå till vänster
Sista oktober gjorde jag min sista dag på min grupp på jobbet. En grupp som jag har jobbat ihop med sedan jag började på Ringhals för sju år sedan. 1:a november började jag min nya gruppchefstjänst på projektkontoret och stod inför nya roliga utmaningar.

Present från de "gamla" kollegorna
I november firade vi brorsan och Magnus som båda har fyllt 50 i år. Vi åkte till Ulvanstorp B&B och bakade tunnbröd och badade tunna.

Mästerbagaren!

Magnus hade rätta snitsen!
Lite svamp blev det som sagt och jag fick plockat lite trattkantareller. Typ en halv ICA-kasse, men de fanns där även om de inte var många.

Trattisar
I december firade vi Christoffer som fyllde 25. Hur gick det till? Han var ju nyss 15?? :)

25-åringen
Jag jobbade sex veckor på mitt nya jobb innan jag tog semester i mitten på december. Så härligt det är att vara långledig på vintern! Att få tanka dagsljus och att bara få göra det jag känner för här och nu.

Nu ser jag fram emot ett nytt bra år. Jag vet redan om några händelser som jag har att se fram emot eftersom jag fyller jämnt. Men nu ska detta år avslutas!

Gott nytt 2019!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar