Sidor

söndag 16 december 2018

En skopa skit

Idag vaknade jag klockan fem igen. Trots att jag kom i säng vid halv elva igår. Fast det är klart, jag sov nog en timme i soffan innan. Jag kollade på GCT, men såg inte många ryttare innan ögonen föll ihop.

Så hästarna fick komma ut tidigt och jag har fått en riktigt lång dag trots att solen går ner nu, 15:27.

Jag har pysslat en del med tvätten här hemma. Sorterat och tvättat. Fattar inte hur mycket tvätt det kan bli på två personer...?

Jag fixade också ihop en pepparkaksdeg. En riktig pepparkaksdeg med socker och mjöl. Jag gjorde en deg igår med mandelmjöl och kokosmjöl för att testa ifall det går att göra pepparkakor med mindre kolhydratinnehåll. Men när jag smakade på den degen insåg jag att det kommer inte att bli några sådana kakor. Den smakade skit helt enkelt! Så det fick bli de traditionella som görs på mormors mors gamla recept. Nu står degen till sig och så ska det bakas imorgon.

När jag var klar med degen begav jag mig ut med en idé om att mocka skit i sommarhagen. Något som jag skulle ha gjort länge, men det är ju så lite tid på helgerna så jag har bara inte hunnit med.

Idag skulle jag ju inte rida, så då passade det bra att mocka istället. Magnus hjälpte mig att slänga av gafflarna och slänga på skopan på traktorn. Först trodde jag inte att det skulle gå att mocka eftersom det plötsligt hade frusit på i marken. Men jag testade och insåg att det var kanonbra att mocka idag! Bajshögarna höll ju ihop och det gick riktigt smidigt att få upp dem.

Selma var såklart med i traktorn. Först skulle hon inte gå ut, utan satt kvar i traktorn och kikade medan jag jobbade. En sann arbetsledare! :)

Selma syns  i nedersta glaset på traktorn om man tittar noga!
Jag fick gjort en hel del tycker jag. Skulle nog säga att ca 75% av nedre delen av sommarhagen är färdigmockad. Skopan blev helt full med skit. Det är ett drygt jobb och jag gick och funderade på varför ingen har uppfunnit en robot som kan gå och hämta skiten åt en. Det hade ju varit så smidigt!

Men det är lite terapeutiskt att gå där och mocka. Dessutom gillar jag känslan av renhet och fräsch-het som infinner sig när jag håller på. Jag missar säkert några bajshögar, men det mesta får jag med mig och bort till gödselstacken där det hör hemma.

Nu ska jag ut och klippa Bosse. Det blir storfrisering idag. Både man och päls. Kommer att filmas så det blir kanske något på Youtube snart:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar