Sidor

torsdag 27 december 2018

Tuff skogsrunda

Idag ringde klockan 06:00 mitt i en dröm där jag var på väg över järnvägsspåret i Varberg... Så det var lite tufft uppvaknande, men jag kom i alla fall upp när jag skulle.

Anledningen till den tidiga uppstigningen var att jag hade en klipptid 9:15 i Varberg. En sådan där tid som ser bra ut när man bokar den och sedan ångrar att man bokade så tidigt när väl dagen är kommen:).

Hästarna fick frukost och komma ut innan jag åt frukost och gav mig iväg. Det var skönt att få fräscha upp håret lite grann. Denna gång hade jag ju inte väntat så länge, utan jag var där senast i september, så håret var inte någon katastrof eller så.

När jag kom hem intog jag soffan och började på att skriva lite årssummering. Rätt kul att läsa igenom allt som har hänt under året. Vissa saker minns jag lätt, medans andra behöver påminnas om.

Vid strax efter kl 13 gav jag mig ut i stallet för att rida Bosse. Jag valde mellan paddock och skogsrunda. Det är sju plusgrader ute idag och hela förmiddagen låg dimman tjock, men när jag kom ut var den borta och det såg ut att klarna upp.

Bosse var på väldigt gott humör idag. Han försökte inte äta upp mig när jag tog av täcket, han stod still när jag borstade honom och var inte så sur när jag drog åt sadelgjorden. Det bådade gott inför ridturen.

Paddocken var tyvärr lite sörjig i den nedre delen så jag tänkte att den får någon dag till på sig att torka upp så det fick bli ett skogspass.

Planen var vår styrketräningsrunda vid Bexells stenar. Bosse var rätt energisk till en början, men när vi kom in på Ryenvägen var han lite mer tveksam. Det kom ett tjur-ryck då han inte ville gå fram, men när han väl började trava höll han i resten av rundan.

Han var väldigt vaken, men lyssnade bra framåt och det var inga problem att få honom förbi ställen som han tyckte var lite läskiga.

När vi kom ut på grusvägen ville han trava igen, men eftersom det gick mycket nedför fick han hia sig lite. Vi kom ner till parkeringen och den var helt tom så då visste jag att sannolikheten för att stöta på någon längs vägen var rätt liten så vi kunde fräsa på lite mer på de fina grusvägarna.

Karta för dagens runda:)
Han var så pigg och ville galoppera hela tiden. Men det var en fin och kontrollerad galopp så det gick ju för sig. Vi kom till en lite tuffare backe och där tog han verkligen i och rusade på rejält. Men ändå inte svår att få stopp på. När vi kom upp på höjden blev det skritt ner mot sjön där det lutar rätt bra nedförs.

Fina vägar

Trollskog
Vi kom ner till Valasjön och Bosse gick och spanade på vattnet innan vi travade iväg.

Sjöutsikt
Sedan vände vi upp i skogen igen. Tuff backe där han fick trava. När det planade ut fick han skritta och pusta lite, men ganska snart ville han trava igen, vilket han fick. När det började stiga igen fattade han galopp och tog i igen. När vi kom runt en kurva och han såg ännu en backe, suckade han lite, men tog fart igen och galopperade på. Men där tog orken slut och sedan travade han lite grann innan han fick skritta resten av rundan hem.

Avskrittning
Det är en riktigt tuff runda, men det är en av de bästa muskelbyggarrundorna vi har häromkring. Det var så kul också! Jag älskar att kunna galoppera på oändliga grusvägar och känna mig trygg med att hästen springer på framåt utan att bli rädd för saker och ting. Det är precis så jag vill ha en häst. Modig, pigg och glad utan att vara dum!

Jag hoppas att den långa avskrittningen gör att han inte får alltför mycket träningsvärk till imorgon då jag tänker jobba honom i paddocken. Troligtvis blir det film på det också!

Jag tog en bild på honom bakifrån idag för att se hur han musklar sig.Jag tycker att han är rätt fin i bakkärran nu, massor av fina muskler, men det går såklart att jobba upp mer. Nu tycker jag att han svarar bra på fodringen, både på proteinet som bygger muskler och ger blank päls och på extraenergin. Tröttheten som fanns tidigare i höstas tycker jag har försvunnit. Han är mycket mer energisk nu. Däremot blir han inte överenergisk, vilket är mycket bra. Energin sätter sig inte i huvudet på honom.

Muskelknippet
Nu är det inte många dagar kvar på det här året. Årssummering pågår, kommer att publiceras på nyårsafton. Planer och mål för 2019 håller på att formuleras. De kommer kanske också här på bloggen, men då blir det efter årsskiftet. Något ska man ju ha att se fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar