Sidor

lördag 15 december 2018

Testar nytt träns!

Lördag idag och nu är jag leeeeeedig i tre och en halv vecka framöver. Så underbart! Även om jag faktiskt gärna hade jobbat en vecka till bara för att det är så kul, så är det ändå så underbart att vara ledig. Att slippa gå upp när klockan ringer. Kunna sova så länge jag vill...

Men jag vaknade 05:10 i morse. Utvilad och klar. Inte så konstigt med tanke på att jag somnade direkt när jag lade huvudet på kudden strax efter kl 21 igår. Först somnade jag till TV:n där vi försökte kolla ikapp Bonde söker fru. Jag somnade efter fem minuter :).

Jag låg och kollade mobilen till kl 6 då jag tyckte att det var lagom att gå upp. Jag gick ut i stallet och gav hästarna mat. De fick stå kvar inne eftersom jag tänkte rida efter frukost.

Sagt och gjort, strax efter nio stod jag i stallet och gjorde i ordning Bosse för en ridtur. Min plan om ridning i torsdags gick om intet då jag var alltför trött. Jag orkade helt enkelt inte.

Men idag var jag pigg så det fick bli en uteritt denna iskalla lördag i december.

Jag provad in ett nytt träns som jag köpt på Hööks, som hade rea. Ett Micklem-träns med lite annan utformning än vanliga träns. Det ska sitta mer ergonomiskt och vara behagligare för hästen.

Det var lite trixigt att passa in, men jag tror att jag fick till det som det ska vara, se bild nedan:

Nytt träns på Bosse
Han har ju inte haft någon nosgrimma som går nedanför bettet som detta gör, så det är klart att det var lite annorlunda. Jag valde att använda de medföljande bettkrokarna också för att bettet skulle sitta bättre.

Bosse var pigg direkt idag, det blev endast en runda runt Obbhult. Han ville gå in i skogen, men där jagade Magnus, Christoffer och en kompis till Christoffer, så det var inte att tänka på att gå in där. Utan vi traskade vidare mot grushålan. Han blev lite sur när han inte fick gå in i skogen, men idag hade jag sporrarna på mig, så jag fick fram honom rätt snabbt.

Jag tyckte att han blev lite stum i munnen på det nya tränset, kände mig inte riktigt nöjd med det. Men det kanske blir bättre om jag tar bort krokarna framöver.

Vi travade på banvallen vid Obbhults stationssamhälle och han var så spänd. Huvudet rakt upp och spänd trav. Inte bra alls. Sedan fick han ett spel när han fick syn på en plastgrej och vände och ville inte gå förbi. Sådär brukar han inte reagera så jag blev lite irriterad. Sedan var han spänd ända tills vi kom ner på "vår" grusväg. Där började han frusta och slappna av. Och sedan var det lugnt resten av rundan.

Igår när jag tog in hästarna fick Bosse något spel precis när vi kom in genom dörren och han flög framåt. Jag såg direkt att han hade gjort något med vänster bakhov, Jag tyckte att skon hade flyttat sig bakåt, men var inte säker.

Idag när jag gjorde i ordning honom blev jag mer säker på att något hade hänt eftersom sömmen stod rakt ut. Jag tog en bild och skickade till Hovis i hopp om att hon jobbar nästa vecka och det visade sig att det gör hon. Bra! Det gick bra att rida trots detta och skon sitter, så det ska nog inte vara någon fara! Men det är ju trist att han alltid ska lyckas med sina skor!

En sko som sitter lite längre bak än den ska...
I eftermiddag har jag och Magnus kört på sjukbesökrunda. Först var vi hos min mor som nu har fått komma till ett särskilt boende på Solhaga i Falkenberg. Hennes lunginflammation verkar ha lugnat sig och hon var vid gott mod och såg rätt pigg ut ändå.

Sedan for vi vidare till sjukhuset i Halmstad där en kollega till mig ligger med en ovisshet om vad det är som finns i hans lunga. Förhoppningen är att det är något som går att behandla med strålning. Besked kommer i veckan. Läskigt hur livet kan förändras bara på någon dag! Men skönt att träffas i alla fall och få snacka lite. Hoppas på bra besked i veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar