Sidor

måndag 31 december 2018

Sol!

Igår kom äntligen solen tillbaka och vilken härlig dag vi fick! Jag lät hästarna stå inne tills jag hade ätit frukost och gjorde i ordning Bosse för en uteritt.

Det var oväntat varmt ute. Solen sken ju och det var helt vindstilla. Nästan så att det var lite vår i luften. Det är ju så grönt ute fortfarande! Men jag ropar inte vår än. Jag är helt säker på att vi har en hel del vinter framför oss innan det är vår på riktigt!

Vi tog en lättare runda eftersom Bosse fick träna lite i förrgår. Så det blev mest skritt. Vi skrittade längs Linnarpsvägen in på gärdsvägarna nedanför Mute backe. Han var lite spänd för att vi mötte lite folk när vi var ute. Inte så konstigt, kanske vi har knappt sett en människa ute den senaste månaden när vi har varit på tur.

Lång skugga mitt på dagen

Skritt på asfalt
Men han fick i alla fall trava lite när vi hade passerat alla "farliga" personer och sedan blev det även lite galopp. Han var lagom pigg och vaken och fin hela rundan. Nöjd med honom!

På väg hem
När jag var klar med Bosse tog jag med mig Selma på en promenad i Linneskogen och runt Hagakullen. Jag sprang någon kilometer också och det kändes bra. Som jag saknar att springa och få upp flåset!

Vi var ute rätt länge faktiskt och det var så härligt i solskenet! Jag var tvungen att ta en bild på Bosses hovspår också. Man kan säga att han har rejält övertramp...

Övertramp
Det är alltså framhoven som är nederst i bild och bakhoven som sätts framför. Detta kallas för övertramp. Pelle trampar ofta i samma spår när han skrittar. Det kanske inte är så konstigt att Bosses skor flyger av emellanåt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar