Sidor

lördag 8 december 2018

Piggare Bosse i blåsten

När jag kom ut i stallet igen regnade det lite grann. Men jag har ju superbra kläder att ha på mig så lite regn är inget jag undviker.

Medan jag gjorde i ordning Bosse, som var på ett riktigt dåligt humör idag, upphörde regnet och vi fick inte en droppe regn på oss på hela rundan. Dock var det rätt blåsigt och det gjorde nog att han var lite mer på tårna än vanligt.

Vi skrittade ner för Mute backe och sedan travade vi lite på asfalten innan vi svängde in på gärdsvägarna. Där var han lite laddad och ville rätt snart trava. Sedan räckte det med en liten kick med ena skänkeln för att få honom att galoppera. Han körde ned huvudet och skjöt lite rygg, ville inte sakta av.

Men han fick trava resten. Blev lite skraj när vi passerade en bäck där det forsade rätt mycket vatten. Bäckarna har ju varit rätt tysta sedan i maj då det slutade regna.

Det var kul att han var pigg, tycker jag. Det verkar som om fodret börjar göra lite verkan nu och jag tycker att han får rätt mycket kraftfoder jämfört med hur jag brukar utfodra. Jag misstänker dock att energin ökar på surheten då han har varit på ett hiskeligt humör den senaste veckan. När han skoddes igår var han faktiskt helt odräglig och höll på och sparkade och krånglade precis hela tiden. Så jobbig!

Men efter denna ridtur var han betydligt mer positiv och lyfte hovarna av sig själv när jag skulle skruva i skoskydden.

Klockan hann bli 12:45 innan grabbarna fick komma ut i hagen, men de verkade nöjda ändå. Precis när jag släppte ut dem började det att regna igen...

Bosse på väg hem 

Nöjda killar som fick komma ut
Jag tycker verkligen att det är häftigt att det är så grönt ute i december! Det finns gräs i vinterhagen! Jämfört med förra året då det bara var lera överallt. Så gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar