Sidor

söndag 16 december 2018

Klipper Bosse

I eftermiddags fick jag klippt Bosse. Hans päls har växt ut ganska mycket sedan jag klippte honom senast och jag tyckte att han behövde klippas mer eftersom han svettas rätt mycket ändå när jag rider honom.

Jag använde mig av min vanliga DeLaval-sax på de större områdena. Jag klippte faktiskt benen på honom också, det har jag aldrig gjort på någon häst förut, men det blev rätt bra tycker jag. Jag fick använda mig av en mindre trimmer längst ned vid hovarna och på ställen som var lite svåråtkomliga med den stora saxen.

Det gick rätt bra att klippa vänstersidan men sedan surade han en hel del när jag tog andra sidan. Det är likadant när jag borstar honom, han är alltid sur på högersidan.

För att inte huvudet skulle se helt konstigt ut klippte jag även det till sist. Han har ju så jäkla lång päls så det hade sett helt muppigt ut att klippa en linje på kinden. Det var lite klurigt att klippa i ansiktet eftersom han höll på med huvudet upp och ned hela tiden. Kunde lika gärna fått trimmern i ögat...

Jag började någon gång runt kl 16 och var klar 18:15 så det är ju väldigt tidskrävande. Men jag blev i alla fall nöjd med resultatet. Tycker att han blev riktigt fin! Han fick på sig ett tjockt och gott stalltäcke och nu när jag var ute och nattade kände jag att han var varm och go under det.

Imorgon ska han få testa sitt nya HorseWare-täcke ute i hagen! Och så ska jag rida också. Hoppas att inte hans brist på päls gör honom alltför pigg. Jag märkte ju ingen skillnad när jag klippte honom senast, men då hade han ju halva pälsen kvar.

Såhär snygg blev han:


Imorgon kommer det en film också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar