Sidor

tisdag 11 december 2018

Två genombrott

Tisdag idag och veckan bara svischar förbi som vanligt. När jag kom hem från jobbet mockade jag och tog in hästarna och gjorde i ordning Bosse direkt.

Han har alltid varit rätt tjafsig när jag ska kratsa hovarna på honom och det är diskussion varenda jäkla gång en hov ska lyftas. Riktigt irriterande! Men så har jag upptäckt en sak, nämligen att om jag knackar till honom lite lätt med fingret ovanför hoven så lyfter han hoven själv. Jag behöver inte luta mig mot honom och dra i hovskägget, han bara lyfter. Helt jäkla otroligt! Efter 12 år med denna häst kommer jag på detta... Vi får se om det håller i sig. I så fall är det dagens första genombrott.

Han var på rätt bra humör idag tycker jag, inte så tjurig som han var i söndags, vilket kändes väldigt positivt. Vi traskade iväg till ridhuset och han skrittade väldigt energiskt och fint. Denna gång satte jag på mig sporrarna och tog med mig ett långt dressyrspö för att kunna knacka på honom när jag vill ha honom framåt.

Där var en annan häst i ridhuset när vi kom dit och han var faktiskt riktigt fin direkt från början. Framåtbjudningen fanns där och plötsligt gick det att rida honom. Han svarade fint framåt och bakåt och gjorde precis det jag bad om. Så jäkla kul att rida!

Han fattade också galopp precis där jag ville och galopperade fint. Det gick superbra ända tills den andra hästen försvann ut genom dörren. Då kom motviljan. Vi travade på en volt och när jag vände in på volten från väggen blev han sur, jag knackade med skänklar och spö och han svarade genom att sparka ordentligt ut med höger bakben. Men jag fortsatte att knacka med skänklar och ben och till sist kom framåtbjudningen tillbaka.

Jag kunde fatta galopp där jag ville och han svarade bra igen. Det kändes faktiskt också som ett genombrott. Det är första gången sedan 2016 som han går att rida på ett bra sätt i ridhuset. Så himla kul!

Jag hade nästan gett upp hoppet om att lösa den här jäkla knuten med hans tjurighet och brist på framåtbjudning, speciellt när han var som han var i söndags. Men nu känns det ändå som om det kommer att kunna gå att lösa.

Om min plan håller blir det ett till ridhuspass denna vecka innan helgen, ska bli spännande att se hur han reagerar på två ridhuspass i rad...

Guldstjärna till denna kille idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar