Sidor

fredag 21 december 2018

Testat Micklem-tränset igen!

Denna fredagsmorgon började som gårdagens morgon, med att hästarna fick mat, fick stå kvar inne tills jag hade ätit frukost och sedan gjorde jag i ordning Bosse för en ridtur.

Idag testade jag Micklem-tränset igen. Det gick ju inte så bra senast då han blev helt stum och konstig i munnen, men jag tänkte att jag måste testa igen. Den här gången verkade han nöjd med det med en gång. Han tuggade förnöjt på bettet innan vi ens hade kommit ut från stallet.

Dagens runda blev mest skritt eftersom träningspasset igår var rätt tufft för honom. Vi skrittade upp i Obbhultskogen och sedan mot Obbhults gård och tillbaka hem via Linnarp.

Tränset funkade kanon idag och han var jättefin i munnen, väldigt mjuk och fin, bra kontakt. Han var rätt pigg och ville springa, men när han väl fick trava var han lite matt och orkade inte när det kom uppförsbackar.

Han skötte sig rätt ok hela rundan tycker jag. Vi var ute nästan en timme i den kalla nordöstanvinden och det blev ett bra återhämtningspass.

Bosse i sitt nya träns
Jag var klar i stallet vid 12-tiden och efter det tog jag en dusch och körde in till Varberg för att fixa de sista julklapparna samt lite grejer till kvällens minijulbord som vi ska ha här hemma, Magnus och jag.

Jag hade förväntat mig fullständigt kaos med tusentals personer överallt, men det gick otroligt smidigt. Det var inte mer folk och trafik än en vanlig fredag, snarare mindre. Så det gick väldigt smidigt att fixa allt jag skulle fixa. Snabbt och lätt. Inga köer någonstans.

Jag svängde också förbi Granngården och köpte tio säckar spånströpellets. Jag har sett många som använder det och jag har kollat upp hur mycket som ska gå åt och så. Enligt de uppgifter jag har hittat ska en säck pellets motsvara en säck kutterspån så åtgången ska bli ungefär lika. Det lär ju vara mindre som mockas ut varje gång i alla fall eftersom spånet rinner mellan tänderna i mock-grepen.

Jag älskar kutterspånet, men det är jäkligt svårmockat, framför allt hos Bosse som ska putta över spånet över skiten hela tiden så att jag får skrapa och hålla på. Så därför tänkte jag testa i Bosses box till en början, jag har ju en hel del kutterspån kvar. Pelle är mer ordentlig av sig och lägger sina högar längs väggarna så att det är lättmockat.

Funkar pelletsen hos Bosse så kommer jag att beställa hem tre pallar pellets (tre är det minsta man kan beställa). Om åtgången är som för kutterspånet så kommer det att bli betydligt billigare med pellets också, så det är ju win-win.

Innan det blev mörkt tog jag en promenad med vovvarna också. De var glada över att få komma ut och var pigga hela vägen. Gött att få upp aktivitetsnivån också och antalet steg. Landar strax över 20000 idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar