Sidor

lördag 29 december 2018

Dimma igår - duggregn idag

Igår fick det bli en kortare skrittrunda för Bosse efter torsdagens tuffa pass i skogen. Jag vill vara försiktig med honom och inte kräva för mycket av honom, så jag ville inte ge honom ett pass med för mycket jobb dagen efter ett annat tufft pass.

Igår lättare aldrig dimman och det var jämntjockt hela dagen. Jag gillar de flesta väderlekar, men dimma tycker jag är svårt. Det tar liksom bort dagsljuset för mig.

Vi skrittade i alla fall upp i skogen. Tog lite nya stigar och han var hur lugn som helst. Tänk för ett år sedan, då gick det inte att skritta en hel runda med honom utan att han skulle takta. Det kunde han igår. Även om han var rätt pigg stundtals fick han egentligen bara mer energi i skritten utan att det blev för hastigt.

In i dimman

Jämngrått
Bilden ovan är tagen av åtelkameran och det är egentligen jättedålig kvalitet på bilden, men när jag slängde på ett svartvitt filter tyckte jag att den verkligen sa allt om gårdagens väder och jag blev nöjd med den!

Idag fick hästarna stå inne medans jag åt frukost och jag beslöt mig för att rida i paddocken. Äntligen var dimman borta, men istället var det duggregn. Dock var det sju plusgrader så rätt behagligt och ingen vind.

Selma var med mig när jag grejade med Bosse. Hon älskar ju att få vara med i stallet. När jag mockade satt hon i dörrhålet och spanade. Så söt:).

Vakthunden
Underlaget i paddocken var helt ok idag. Lite kladdigt i nedre delen, men kändes ändå bra att rida i. Bosse var rätt energisk idag och svarade bra framåt. Det var bara ett fåtal gånger som han lade bak öronen lite när jag bad om framåtläge, men inget sparkande.

Han var jättefin när jag började jobba honom i skritten och traven. Helt perfekt! Det är så kul att han börjar bli så fin! Han gjorde några jättefina skänkelvikningar och formade sig jättefint på volterna. Jag red över samma travbommar som senast och nu gjorde han det perfekt utan att vara i bommarna en enda gång. Kul att han lär sig eftersom!

Idag kunde jag också jobba honom ordentligt i galoppen. Körde många galoppfattningar och lite snävare vändningar. Så snävt som det nu går att vända utan att han bryter av. Men med tanke på att han knappt orkade runt kortsidorna tidigare så har han ju blivit otroligt mycket smidigare!

Jag körde mycket på diagonalerna, bröt av och fattade ny galopp när jag kom ut i det nya varvet. Lite åt enkla byten-hållet. Det är svårt att få ner honom från galopp till skritt, men åt andra hållet gick det bättre och han sätter nästan galoppfattningarna från skritt nu. Duktiga killen!

Det blev ett ordentligt galopparbete idag och det är så kul att kunna sitta och jobba i galoppen! Han gör det så bra och blir så fin! Vi hoppade sockerbiten i galopp några gånger också och det gick bra. Det är ju i princip första gången jag rider på ett enskilt hinder sådär, så jag tycker att han gjorde det bra även om han inte alltid kom rätt på hindret. Men när det blev en halvt galoppsprång fram bröt han av och travhoppade hindret ändå, vilket jag tycker är bra. Det tyder på lite självbevarelsedrift att han inte försöker slänga sig över när avståndet inte stämmer.

Nästan 12 minuter galopp fick vi ihop idag och det är nytt rekord i paddocken. Han blev rätt trött, men jobbade ändå på bra. Så det var mycket positivt idag!

Dagens pass!

Jag gillar Equilab-appen förresten! Det är som en träningsapp för häst och jag kan få ut mycket information. T.ex. blev det närmare 300 höjdmeter i torsdags, inte konstigt att han blev trött! Högsta hastigheten var 22 km/h. 6,5 minuter galopp och 13 minuter trav. Resten skritt av de 90 minuter vi var ute. Det är så lustigt, det känns som om vi travar och galopperar jättemycket, men när jag väl kollar i appen så är det ju rätt tydligt att det är skritt som är den övervägande gångarten.

Torsdagens höjdkurva!
Imorgon får det bli ett lugnare pass igen. Uteritt hemomkring. Så kul att han kan göra lättare pass nu också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar