Sidor

lördag 8 december 2018

Bosses hovar

Det är helt otroligt vad bra det har funkat med shoesecure för Bosses hovar! Han har alltså gått 6,5 vecka med alla skor kvar på hovarna och det har gjort under för dem!

Båda framhovarna var rätt trasiga när vi skodde honom förra gången och det var med nöd och näppe som det gick att sko vänsterhoven. Men tack vare skoskydden har skorna fått vara i fred och de har suttit som berget. Inte en söm som har lossnat eller ens sitter och glappar. Så häftigt!

Det är så skönt att slippa oroa sig för ifall skorna sitter kvar eller ej varje gång jag hämtar honom i hagen. Och det är så skönt att veta att vi kan hålla igång ridningen utan tråkiga avbrott pga tappskor. Jag tror också att hovis är rätt nöjd med att slippa åka hit i tid och otid till min tjuriga häst:).

Nyskodd 30:e oktober

Nyskodd 7:e januari
Han sliter sina skor något så otroligt mycket också. Förra gången la hovis på extra tjocka bakskor, som andra hästar kan gå två omgångar med. Det kan inte Bosse. Efter fyra veckor är sömmen helt nedslitna. Så det är svårt att låta honom gå mer än 6 veckor mellan skoningarna. Trist, men det viktigaste är att hans hovar får ha skor!

Igår fick han förresten på snösulorna också, så nu kan snön komma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar