Sidor

onsdag 5 december 2018

Fullt ridhus

Idag tog jag mig till ridhuset igen. Jag går en kurs just nu som håller på längre än vanligt på eftermiddagarna/kvällarna så jag har inte haft så mycket energi när jag kommer hem. Men idag var jag sugen på att träna Bosse lite.

Den här gången fick han ingen mat innan jag gav mig iväg för att det inte skulle bli för sent. De fick (tack vare min fantastiska automat-grind hö vid ett-tiden i eftermiddags, så jag tänkte att han antagligen inte var så hungrig.

När vi kom till ridhuset var där två andra storhästar med ryttare som red runt. Bosse hanterade det rätt bra. Han studsade till någon gång när de galopperade, men var ganska lugn ändå. Lite laddad till en början kanske, men det gick över.

Det kom dock in tre ponnyer också så det blev rätt fullt i ridhuset efter ett tag även om storhästarna var klara ganska snart och gav sig av.

Men sällskapet (tror jag ) gjorde Bosse lite mer framåt och pigg, såpass att han faktiskt fattade galopp med en gång när jag bad honom. Däremellan var det trav utan framåtbjudning, med framåtbjudning, utan igen osv. Han var väldigt av och på idag. Men mycket på och blev aldrig riktigt så sur som han brukar kunna bli.

Så det kändes faktiskt positivt, trots att det mest blev ridning på rakt spår och övergångar hit och dit. Kanske inget kvalitetspass, mest fokus på att få gensvar framåt. Även bakåt eftersom han tappade det också emellanåt. Han lyssnade inte jättemycket, men det gick rätt bra ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar